Nyhed

Nordic Sounds-nedtælling: Michael Møller

Næste torsdag spiller syv spændende nordiske kunstnere på Vega. Vi portrætterer dem hver dag på GAFFA.dk

Som en del af den nordiske kulturfestival Ting Festival inviterer Vega torsdag den 3. november kl. 20.00 til en aften med fokus på det nordiske præg i musik og stemning. 

Til arrangementet "Nordic Sounds" vil publikum kunne opleve syv spændende nordiske kunstnere. Svenske Jonathan Johansson og Anna von Hauswolff, norske Susanne Sundfør, islandske Sóley og danske RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) samt Michael Møller.

De syv kunstnere repræsenterer på hver deres måde lyden af Norden. Kunstnerne vil optræde i et særligt intimt setup i Store Vega, hvor det er muligt at komme helt tæt på de optrædende, og hvor musikken til lejligheden vil være skrællet ind til kernen. 

Om det nordiske koncert fortæller Vega selv i en pressemeddelelse:

"Selvom det kan være svær at præcisere og formulere, så synes der ofte at være en speciel tone eller sound i nordisk musik. Ikke blot indenfor jazzen og den klassiske musik, men også indenfor den rytmiske musik kan man finde en speciel stemning, som er præget af bl.a. melankoli og kølighed, men også inderlighed, intimitet og evnen til at skabe billeder. Om det skyldes mentaliteten, det sproglige fundament, måden vi opfatter os selv og vores umiddelbare omgivelser på eller et andet nordisk karakteristika er svært at fastlægge. Ikke desto mindre synes det at give mening at tale om en speciel nordisk sound, som kan høres hos kunstnerne til aftenens arrangement."

Michael Møller: Jeg har altid været tiltrukket af tragedien

GAFFA bringer den næste uge miniportrætter af de syv kunstnere, og vi begynder i dag med sangeren og sangskriveren Michael Møller, der i første omgang har gjort sig bemærket som sanger i moi Caprice, der albumdebuterede i 2003 med det roste album "Once Upon A Time In The North". Siden har moi Caprice udgivet yderligere tre studiealbum og en opsamling, og de arbejder for tiden på et nyt album.

Sideløbende med dette har Michael Møller udgivet to soloalbum, i 2007 "Every Streetcar's Got A Name – An Album About Sex And Desire" og i 2011 "A Month Of Unrequited Love". Sangene fra sidstnævnte blev i første omgang lagt ud på hjemmesiden amonthofunrequitedlove.com med en ny sang hver dag i maj måned til gratis stream og download, og fans kunne støtte projektet via donationer.

Michael Møller fik samlet så mange penge, at han også har kunnet udgive albummet på dobbelt-cd og tredobbelt vinyl. Alle sangene handler, som titlen kraftigt antyder, om ugengældt kærlighed. Om årsagen hertil har Michael Møller udtalt følgende til GAFFA:

– Jeg har altid været tiltrukket af tragedien. Jeg kan godt lide at lytte til melankolsk musik, også når jeg er glad. For eksempel elsker jeg at høre Nick Cave på en solskinsdag. Og jeg har set mange triste film. Der er interessant at beskrive, hvad der sker, når et menneske smuldrer rent følelsesmæssigt. Men hvorfor ved jeg faktisk ikke.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion og læs interview med de øvrige Nordic Sounds-kunstnere også i GAFFAs artikelsektion

Læs mere om arrangementet på Vegas hjemmeside 

Billetter til "Nordic Sounds" kan købes via GAFFA Live.

Hør Michael Møllers "Where The Wind Blows" nedenfor:

ANNONCE