Nyhed

Det Konservative Folkeparti kopierer De Eneste To

I krig og kærlighed gælder alle kneb, men må man efterligne et pladecover i en valgkamp?

I sidste uge sagsøgte Nanna Lüders Jensen Det Konservative Folkeparti for at krænke sin droit moral, da de i 2010 ved partiets landsmøde omskrev og sang hendes nummer "Afrika" til skue for offentligheden uden at have fået lov.

Nu er partiet så tilsyneladende på afveje igen, da de på en ny valgplakat for de konservative i Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Silkeborg præsenterer "De To Eneste"-kandidater i området, nemlig Frank Borch-Olsen og Tove Videbæk (billedet tv.).

Plakaten ligner til forveksling De Eneste Tos cover til deres selvbetitlede album "De Eneste To" (billedet th.), og nyhedsbureauet Newspaq beretter, at De Eneste Tos pladeselskab Sony Music og de konservative nu strides om, hvorvidt de har lov til det. Ifølge Newspaq forventer Sony Music en kompensation for brugen af coveret.


"Vi har ikke modtaget en forespørgsel fra De Konservative om brugen af De Eneste Tos cover samt præcis den skrifttype, vi har betalt for at få udviklet til netop Simon og Peters fælles projekt", udtaler marketingschef Kirstine Chortsen Korsgaard til Avisen.dk.

Newspaq har også talt med en advokat, der har sagt følgende om sagen:

"Man kan umiddelbart ikke bare kopiere en specialdesignet skrifttype, da den kan være beskyttet at lov om ophavsrettigheder"


Tove Videbæk føler dog ikke, at Konservative Folkeparti krænker De Eneste To.

"Vi gør det også som en tribute til dem, for vi kan godt lide deres sange om hjemstavn og så videre," udtaler hun til Newspaq.

Foruden de konservatives to stridigheder om ophavsrettigheder har regeringsfællerne fra Venstre for nylig også været involveret i problemer af samme art. Det viste sig, at de i forbindelse med deres Bag Facaden-plakater af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal ikke havde sikret sig fotografens ret til at bruge billederne og derfor måtte trække kampagnen tilbage.


ANNONCE