Nyhed

Lunken modtagelse af William Blakes’ eksperiment

Leth og co.s improviserede indsats gik ikke rent ind hos publikum, der ikke havde tålmodighed til bandets udskejelser

I går gav The William Blakes koncert på Atlas i Aarhus som del af den såkaldte Ujazz-dag med jazz og det, der ligner, i Aarhus midtby som del af Aarhus Festuge. I går kunne bandets sanger og guitarist med mere, Kristian Leth,  fortælle at koncerten ville blive 100 procent improviseret, og at de vil udgive den som deres næste album.

Ifølge GAFFAs mand på stedet, Morten Steen Vejrup, lykkedes projektet ganske godt, selvom publkums tålmodighed blev sat på en prøve. Han skriver blandt andet:

"Desværre var publikummets tålmodighed opbrugt af ventetiden, og de magiske instrumenteringer og improvisationer faldt til jorden. Folks forventninger til koncerten var ikke blevet indfriet, og selvom koncerten bød på et fængende og visuelt slideshow på bagtæppet om ufo-observationer rundt på kloden, der i øvrigt passede glimrende til musikken, var det ikke nok til at holde på publikum. Efter blot tre stemningsfulde, men desværre uinteressante melodier, forlod mange fra publikummet Atlas' store sal.

Selvom jeg på forhånd vidste, hvad jeg gik ind til, væltede trætheden uventet over mig. Jeg må erkende, at Ujazz var umagen værd, men efter en meget lang dag med musiske indtryk – positive og negative – endte min torsdag aften på Atlas med en ærgrelse over,  at The Williams Blakes' hæderlige forsøg på en improviseret koncert ikke faldt i god jord hos det forventningsfulde publikum." 

Hvis du var til koncerten, vil vi meget gerne høre, hvad du synes i kommentarfeltet herunder. 

Hele GAFFAs reportage fra gårsdagens Ujazz-arrangement kan læses i vores artikelsektion.

ANNONCE