Nyhed

The William Blakes er klar med de første gæster til fastelavnskoncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre Drew Sycamore kan opleves sammen med indiebandet

The William Blakes er efter otte års pause tilbage med deres fastelavnskoncerter, som var en årlig tradition i begyndelsen af 2010'erne. I år finder koncerterne sted på Train i Aarhus 25. februar og Amager Bio 27. februar, og gruppen er nu klar med de første gæster, nemlig Drew Sycamore, Morten Woods og Louis Winding, der alle vil optræde i Amager Bio den 27. februar.

Drew Sycamore behøver nok ingen nærmere præsentation efter at have storhittet i 2021 med singlen "45 Fahrenheit Girl" og sit andet, anmelderroste album, Sycamore, som GAFFAs skribenter for nylig kårede som årets bedste danske album i 2021. Brødrene Frederik og Fridolin fra The William Blakes har været med til at skrive og producere det succesfulde album.


“Drew er et powerhouse, og vi glæder os vildt meget til få hende på scenen. Og så er hun en del af familien, både Frido og Frede (brødrene Nordsø, red.) og Lasse (Boman, der er med i livebandet) har været med til at lave hendes plade. Det bliver både hyggeligt og virkelig vildt,” udtaler Bo Rande fra The William Blakes i en pressemeddelelse.

Morten Woods, der igennem årene har spillet guitar med talrige navne som Sanne Salomonsen, Sko/Torp, Medina og Isam B, kommer også.

“Vi har kendt Morten siden dengang, han var en af de store drenge, der spillede med min storebror Mikkel og kanaliserede Prince på Ca’feen Funke på Nørrebro. Han er en af den slags musikere, der brillerer, når han står helt fremme på scenen og flækker himlen med en guitarsolo,” siger Kristian Leth.


Louis Winding kender mange nok som livebassist hos Phlake. Han er også en meget aktiv r&b-producer, og sammen med Frederik Nordsø fra William Blakes var han i mange år producer-holdet Maximum Risk, der blandt andet arbejdede for Burhan G, Outlandish og Brandy.

“Louis er for vild. Mere er der ikke at sige. Jeg glæder mig til at se, hvad han gør, hvad han spiller. Det bliver en oplevelse lige gyldigt hvad. Og nok ret funky,” siger Fridolin Nordsø.

De tidligere fastelavnskoncerter har budt på så forskellige gæster som Nik og Jay, Steffen Brandt, Laust Sonne, Ane Trolle, Mikael Simpson, Hugo Rasmussen, Afenginn, Shaka Loveless, Fallulah, Burhan G, Simon Kvamm, Dreamers Circus, Kresten Osgood og mange flere, ofte på samme tid.


De otte års pause fra fastelavnskoncerterne skyldtes dels, at The William Blakes holdt en fem års albumpause fra 2014 til 2019, men også logistiske grunde, da Kristian Leth bor i New York. Nu kan bandet dog ikke vente længere.

Bo Rande udtaler: “Vi har faktisk bare besluttet os for, at vi har brug for fastelavnskoncerterne. Der er så mange, der har spurgt os i løbet af årene, hvornår der kommer endnu en. Folk sætter deres ure efter de her aftener. Og vi har selv savnet dem. Så vi besluttede bare, at nu måtte det være.”

Ved fastelavnskoncerterne er man meget velkommen til som publikum at møde op udklædt. Det fremgår endnu ikke, om gæsterne kun kan opleves i Amager Bio 27. februar, eller om de også kan høres på Train 25. februar.


The William Blakes består af Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande. De udgav i oktober 2021 deres niende album, Islands of Violence.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Eksperimenterende og løsrevne øer savner lydbroer mellem hinanden

Varm op med "Walk Alone":

 

ANNONCE