Nyhed

Michael Møller: Forkert at dæmonisere Dansk Folkeparti

moi Caprice-forsangeren opfordrer til selvransagelse på venstrefløjen

I et debatindlæg i onlinemagasinet Atlas ytrer forsangeren fra moi Caprice, den for tiden solopladeaktuelle Michael Møller sine bekymringer over det, han beskriver som den politiske venstrefløjs dæmonisering af højrefløjen og specielt Dansk Folkeparti.

Michael Møller skriver i indlægget, med udgangpunkt i et møde med Peter Skaarup, om hvordan nogle vælgere på venstrefløjen har en tendens til at pudse glorien, mens de tegner et fjendebillede af højrefløjen og deres vælgere som intolerante og usympatiske mennesker.

"En veninde sagde engang til mig, at »venstreorienterede er bare bedre mennesker end højreorienterede«, og denne selvopfattelse flyder mere eller mindre implicit gennem store dele af det humanistisk uddannede eller kunstnerisk udøvende miljø, jeg befinder mig i. Og for den sags skyld i mange venstreorienterede miljøer og langt ind i Politikens debatsektion," skriver Michael Møller.

Michael Møller indleder sit indlæg med at ransage sig selv, for som han skriver, lå han selv under for dæmoniseringen, da han i sin tid mødte Peter Skaarup, der gjorde Michael Møller og hans forsøg på et uvenligt smil til skamme med et stort og imødekommende smil.

Michael Møller skriver om det menneskelige aspekt i den politiske afsky:

"Hvorfor er der ingen tillid til, at både Peter Skaarup og Anders Fogh Rasmussen faktisk kan være gode ægtemænd og familiefædre, der behandler deres venner med gavmildhed og respekt? Og er der virkelig noget, der tyder på, at Lars Løkke er et dårligt menneske, ud over at han er på den modsatte fløj end os? For det er jo ikke bare deres holdninger, vi angriber; det er oftest deres samlede personer, vi omtaler med åbenlys foragt."

Men det er ikke kun den menneskelige dæmonisering, Michael Møller tager fat i. Han mener også, at der som følge af dæmoniseringen for nogles vedkommende kan ske en fornægtelse af konkrete politiske overensstemmelser.

"Måske kunne de faktisk have ret på flere punkter, og måske har den røde fløj ikke svaret på alle landets problemer? Nogle af os er måske endda mere enige med dem, men har aldrig været i stand til at se det; blændet af frygten for at være 'et dårligt menneske'." skriver Michael Møller.

Læs hele Michael Møllers kommentar her.

 

ANNONCE