Nyhed

The William Blakes udgiver improviseret koncert som næste album

Koncerten i aften på Atlas bliver bandets femte album

I aften klokken 22.30 giver The William Blakes koncert på Atlas i Aarhus som del af den såkaldte Ujazz-dag med jazz og det, der ligner, i Aarhus midtby som del af Aarhus Festuge.

Nu fortæller The William Blakes' sanger og guitarist med mere, Kristian Leth, at The William Blakes vil give en 100 procent improviseret koncert, og at de vil udgive den som deres næste album.

– Vi ved ikke, hvad der skal se. Vi har medbragt en masse instrumenter, og vi har lejet en masse instrumenter, og så må vi se, hvad der sker. Men vi har ikke planlagt noget. Jeg er helt vildt spændt på, hvad der skal ske, og jeg går og sitrer af spænding.

I spiller ofte sammen med Are We Brothers. Kommer de også med i aften?

– Nej, det bliver kun kernen i The William Blakes, altså Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande og mig. Vi har nogle fælles referencer i blandt andet jazz og improvisation, som Are We Brothers ikke nødvendigvis har, så det er kun os i aften.

Hvad så med sangteksterne, bliver de så også improviserede? Eller spiller I instrumentalt?

– Det har vi heller ikke aftalt. Måske finder jeg på nogle tekster undervejs, men jeg er også vant til at skrive tekster hurtigt.

Men spiller I så jazz eller hvad?

– Det ved vi heller ikke. Men vi har hørt meget jazz og improvisationsmusik, og der er blevet lavet store plader på den måde. For eksempel Miles Davis' "Live-Evil" og David Sylvians plader med Holger Czukay. Vi er også inspirerede af afrikansk og asiatisk musik, og det kan være, at det også vil kunne høres i koncerten.

Og så optager I koncerten og udgiver den som jeres næste album?

– Ja, vi udgiver den hurtigst muligt. Vi skal lige mikse den og finde på et cover, men jeg håber da, at vi kan udgive den i løbet af en måneds tid. Og den udkommer som fysisk udgivelse. Om det bliver som cd og/eller vinyl, ved vi ikke endnu, men den kommer i fysisk format, for vi betragter det som et fuldgyldigt William Blakes-album.

Der skal være plads til at fejle

Har I overvejet, at det kan ende med, at koncerten i aften, fordi den er improviseret, måske ikke bliver så god. I værste fald noget lort, for at sige det ligeud?

– Ja, helt klart, det er en del af idéen. Det har været vigtigt for os at komme ud af vores komfortzone. Der skal være plads til at fejle.

Men I udgiver koncerten som et album, uanset hvor god eller dårlig koncerten bliver?

– Ja, det er også en del af planen. Vi er alligevel aldrig særlig gode til at bedømme, hvor gode vores plader er. Vores første album havde vi store overvejelser over, om vi overhovedet skulle udgive, men vi gjorde det alligevel, og der var da mange, der godt kunne lide den.

I plejer at udgive et album om året, og nu kommer I til at udgive to album på et år. Betyder det, at arbejdstempoet i The William Blakes er skruet yderligere op?

– Ikke nødvendigvis, men vi er sammen for at skabe og spille musik. Vi er ikke et øvelokaleband, der bare spiller for at komme væk fra vores kærester og drikke øl. Og vi laver hele tiden musik, også i andre sammenhænge end The William Blakes. Fridolin producerer lige nu for Fallulah og Ginger Ninja, Frederik laver plader med andre, og jeg har lavet en del filmmusik, blandt andet med Frido. Og vi er da så småt ved at tænke på vores næste studiealbum, som vi nok går i studiet for at indspille om et par måneder. Vi har også spillet mange koncerter i år. Vi ville oprindeligt egentlig ikke spille mange koncerter og har sagt nej tak til en del koncerter i år, men det er alligevel endt med, at vi har spillet en masse, og det er vi meget glade for.

 

ANNONCE