Nyhed

Danske stjerner slår akkorderne an for en god sag

Den 20. juli rocker danske topnavne igen ved Hammershus Fairtrade Concert

Nogle af Danmarks største kunstnere går sammen for at fremme den gode sag på Hammershus Fairtrade Concert den 20. juli, hvor blandt andre Medina, Nik & Jay og The Raveonettes vil hjælpe til med indsamlingen til udviklings- og fairtradeprojekter i Afrika for ottende gang.

En lang række danske navne har igen i år meldt sig til Hammershus Støttekoncerten, som hvert år afvikles på Bornholm. Hammershus Fairtrade er en ikke-kommerciel Fairtrade-virksomhed, som arbejder med bæredygtig udvikling og fattigdomsreduktion i Afrika. Dette gøres ved at importere og sælge Fairtrade- produkter, samt at yde faglig og teknisk støtte til de afrikanske producenter og samarbejdspartnere.

Hammershus Fairtrade prøver så vidt muligt at støtte deres samarbejdspartnere i produktionsudvikling, markedsføring og procesoptimering. Organisationen er medlem af Fair Trade Danmark og mener, at de afrikanske producenter får mest ud af hjælp til selvhjælp. Derfor forærer organisationen ikke producenterne penge, men hjælper dem til at blive bedre håndværkere og forretningsfolk.


Hjælp til selvhjælp

Støtten til producenterne og samarbejdspartnerne kommer fra blandt andet overskuddet fra den årlige støttekoncert, Hammershus Fairtrade Concert. Koncerten er en årligt tilbagevendende støttekoncert for Fairtrade i Afrika, og er samtidig hele Bornholms store årlige musikarrangement. Formålet med koncerten er at oplyse og sætte fokus på Fairtrade-mulighederne og projekterne i Afrika. Alle koncerter har hidtil givet et overskud til udvikling og igangsættelse af en form for hjælp-til-selvhjælp i Afrika.

Meningen med koncerterne er naturligvis også at give publikum en uforglemmelig koncertoplevelse i unikke rammer. Koncerterne holdes foran Hammershus slotsruin, som er med til at give baggrund til den store scene. På selve koncertpladen vil der være Fairtrade-markedspladser og boder, spændende mad og drikkevarer, for at give en følelse af hele Fairtrade konceptet.


Med på årets program for Hammershus Fairtrade Concert er:

Nik & Jay, Medina, The Raveonettes, Tim Christensen And The Damn Crystals, Wafande, Mzungu Kichaa feat. Karen Mukupa og Al Agami, Electric Lady Lap og Alex Nyborg Madsen som konferencier for hele arrangementet.

Læs mere om kunstnerne og Hammershus Fairtrade Concert 2012 på Hammershus Fairtrades hjemmeside


ANNONCE