Nyhed

Et smukt dusin til Smukfest

Smukfest tilføjer 12 nye navne til årets program

Danmarks Smukkeste Festival er klar med offentliggørelsen af 12 nye navne, eller med festivalens egne ord, "et smukt dusin", som vil pryde et ellers spækket program til årets festival. Blandt de danske navne kan man opleve Alphabeat, Turboweekend og mange flere, mens Fabulous Thunderbirds og Joan Armatrading udgør de internationale navne i det smukke dusin.

Alphabeat (billedet) består af Anders SG, Stine Bramsen, Anders B, Rasmus Nagel, Anders Reinholdt og Troels Hansen, der tilbage i 2006 udgav debutsinglen "Fascination", som tiltrak gruppen så voldsom en opmærksomhed, at de hurtigt blev til et popfænomen inden for landets grænser. Singlen blev efterfulgt af "10.000 Nights Of Thunder", som for alvor fik etableret bandet på den danske musikscene.

Der gik dog ikke længe, før udlandet fik øjnene op for bandet, og i 2007 skrev Alphabeat kontrakt med EMI i England. I alt har gruppen udgivet tre album, debutalbummet "Alphabeat" fra 2007, "This Is Alphabeat" fra 2008 – en international udgave af debuten – og senest "The Spell" fra 2009. Et nyt album er på vej i år.

Turboweekend består af de tre barndomsvenner Martin Øhlers Petersen, Silas Bjerregaard og Morten Køie. Bandet udgav debutalbummet "Night Shift" i 2007, hvor singlen "Into You" blev bandets første P3-hit, stærkt efterfulgt af "Wash Out" og "Glowing Vision". GAFFAs Thomas Borre gav albummet fire stjerner.

Gruppens andet album "Ghost Of A Chance" blev udsendt i 2009, og indeholder hitsinglen "Trouble Is", som blev remixet af Tiësto, samt "After Hours" og "Something Or Nothing", der alle sammen var med til at give Turboweekend ekstra opmærksomhed. Den seneste udgivelse fra bandet er ep'en "Bound" fra 2010, som blev udgivet via gruppens hjemmeside, hvor både Casper Clausen (Efterklang), Coco O (Quadron) og Ty Bulmer (New Young Pony Club) gæster. Musikvideoen til singlen "Into The Pavement" blev lavet på baggrund af gruppens kreative fans bidrag. Tiden er nu kommet for bandet, hvor de igen er gået i studiet for at arbejde på deres tredje studiealbum, som forventes færdigt til sommer.

Fabulous Thunderbirds blev dannet i 1974, og i løbet af de næste ti år spillede de sig til et større og større publikum. Gruppen fik masser af fans hos mere etablerede navne og spillede blandt andet support for både Rolling Stones og Eric Clapton. Bandet udsendte deres debutalbum "Girls Go Wild" i 1979, men der skulle gå syv år og tre albums, "What's The Word" (1980), "Butt Rockin'" (1981) og "T-Bird Rhythm" (1982), før de for alvor ramte plet i 1986 med det sjette album "Tuff Enuff", hvorfra titelnummeret blev et stort hit, både på MTV og på Billboards Hot 100. Fabulous Thunderbirds fulgte op med yderligere en række hits i sidste halvdel af 80'erne, bl.a. "Powerful Stuff", der var del af soundtracket til Tom Cruise-filmen "Cocktail" i 1988.  

Joan Armatrading debuterede i 1972 med albummet "Whatever's For Us", og har i sin 40 år lange karriere udgivet i alt 17 studiealbums og modtaget tre Grammy-nomineringer. Hun udgav sit første fulde blues album, "Into The Blues" fra 2007, som gik direkte ind som nummer et på Billboards blues-chart. Joan Armatrading har i øvrigt et fornemt bagkatalog at trække på, og hun var et af de helt store navne i Europa i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne, hvor hun udsendte en række populære albums med hits som "Love & Affection", "Show Some Emotion", "Walk Under Ladders" og "Me, Myself, I".

De resterende kunstnere i det smukke dusin er:

WhoMadeWho.

Ginger Ninja.

Vinnie Who.

Per Vers.

Allan Olsen.

Reptile Youth.

Wafande.

Tako Lako.

Danmarks Smukkeste Festival løber af stablen den 8.-12. august, og billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE