Nyhed

Fat Freddy’s Drop til Danmark

Oplev den newzealandske gruppe når de gæster Aarhus og København i august

Det syv mand store dub-kollektiv Fat Freddy's Drop fra New Zealand spiller en blanding af dub, reggae, soul, jazz, r&b og techno, som man kan se frem til at opleve live, når de gæster Voxhall den 17. august og Store Vega 18. august.

Fat Freddy's Drop blev dannet sidst i 90'erne og består af Dallas Tamaira, Toby Laing, Scott Towers, Tehimana Kerr, Iain Gordon, Chris Faiumu og Joe Lindsay. Deres musikalske stil er karakteriseret ved deres unikke blanding af blandt andet dub, reggae, funk og techno, og udover deres musikalske stil er gruppen kendt for deres improviserede live-optrædener.

Gruppen udgav singlen "Midnight Marauders" i 2003, som modtog international anerkendelse og banede vej for debutalbummet "Based On A True Story", som udkom i 2005. Albummet debuterede på toppen af den newzealandske hitliste og solgte guld i dets første døgn, og er den dag i dag det bedst sælgende album i New Zealand begået af et newzealandsk navn. Albummet har holdt sig i yop 40 i over to år, hvilket blandt andet har resulteret i en "bedste album"-pris ved den New Zealand Music Awards.


Flere rekorder

Efter fire års turné og arbejde med materiale udkom gruppens andet album "Dr Boondigga And The Big BW" i 2009. Albummet fulgte op på sin forgængers succes, og modtog platin på fjerdedagen for sin udgivelse. Albummet gik hen blev det bedst sælgende i New Zealand i fem uger efter udgivelsen, og blev det bedst sælgende i år 2009.

Gruppen har flere gange tidligere optrådt i Danmark, hvor de har høstet stjerner og rosende ord fra anmelderene. Fat Freddy's Drop gæstede Store Vega sidste år, hvor de modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Rune Schlosser, som skrev: " "There's something cooking in the kitchen tonight" lød mantraet fra den newzealandske gruppe Fat Freddy's Drop (…) Netop den hookline var meget sigende for, hvordan koncerten stille og roligt nåede kogepunktet sådan en torsdag aften på et udsolgt og pakket Store Vega".


Fat Freddy er iøvrigt en af de centrale figurer i Gilbert Sheltons undergrundstegneserie om den potrygende og pilleslugende hippie-kvartet The Fabulous Furry Freak Brothers, på dansk udgivet under titlen "Flipkompagniet".   

Og nu kan man altså atter få mulighed for at opleve Fat Freddy's Drop, når de indtager Voxhall den 17. august og Store Vega på Vesterbro dagen efter. Billetter sættes i salg den 27. april og kan købes her.

ANNONCE