Nyhed

Ultravox på vej med nyt

Første udgivelse i 18 år, ”Brilliant”, udkommer den 28. maj

Den engelske gruppe Ultravox blev gendannet i 2008 og kan nu annoncere deres første studiealbum i 18 år, et album som udkommer den 28. maj. "Brilliant" er navnet på det ellevte album fra Ultravox, som bliver det første album siden "Ingenuity" fra 1994.

I en pressemeddelelse på deres hjemmeside har Ultravox annonceret at den klassiske line up bestående af Midge Ure, Billy Currie, Chris Cross og Warren Can har indspillet en 12 track-samling af helt nye sange på albummet "Brilliant", som udkommer den 28. maj.

"Dramatisk, lidenskabelig og virkelig episk i omfang og lyd, "Brilliant" er ikke kun en forudseende påmindelse om, hvor stor det genfødte band er, men er et spændende og vital tilføjelse til et ekstraordinært bagkatalog af musik, som i dag lyder mere aktuelt og indflydelsesrigt end nogensinde", skriver bandet om det kommende album på deres hjemmeside


Den engelske gruppe Ultravox debuterede i 1977 med deres selvbetitlede debutalbum. Dengang stod sangeren John Foxx i front foran Warren Cann, Chris Cross og Billy Currie. Sammen udgav de "Ha!-Ha!-Ha!" i 1977 og "Systems Of Romance" i 1978. Det var dog først da Midge Ure slog sig til bandet som sanger samt udgivelsen af albummet "Vienna" i 1980, at gruppen for alvor slog igennem.

Gruppen oplevede deres storhedstid over de kommende år, hvor de udgav "Rage In Eden" (1981), "Quartet" (1982) og "Lament" (1984), men i 1985 spillede de til Live Aid deres sidste koncert med det klassiske line-up. Efterfølgende blev trommeslageren Warren Cann, der ud over at have skrevet de fleste af bandets tekster sammen med Midge Ure også sang på flere sange, nemlig fyret. Han medvirker derfor ikke på gruppens sidste 80'er-plade "U-Vox" (1986).

Bandet blev herefter opløst i 1988, og selvom forskellige forsøg på en gendannelse blandt andet har resulteret i albummene "Revelation" (1993) og "Ingenuity" (1994), så har de primært været bygget omkring keyboard-manden Billy Currie og forskellige nye musikere.


I 2008 kunne NME fortælle, at Cann, Cross, Currie og Ure igen var gået sammen for at spille en række engelske koncerter. Og nu fire år efter gendannelsen er gruppen klar med udgivelsen af deres 11. studiealbum, "Brilliant", som udkommer den 28. maj.

Tracklisten for "Brilliant' er som følger:

1. Live Again.
2. Flow.
3. Brilliant.
4. The Change.
5. Rise.
6. Remembering.
7. Hello.
8. This One.
9. Fall.
10. Let It Lie.
11. Satellite.
12. Contact.


ANNONCE