Nyhed

Birk Storm guider dig gennem sit nye album

Den danske sanger, sangskriver og elektromusiker gennemgår sit nye album "Cameleon" sang for sang

Birk Storm har netop udgivet sit andet album "Cameleon", opfølgeren til debuten "I Don't Care" fra 2009. GAFFAs anmelder Rune Schlosser tildeler albummet fire ud af seks stjerner og skriver blandt andet: "Der er noget stærkt vanedannende over førstesinglen 'Give Me Love' på det andet album fra Birk Storm, der blev udråbt som elektropoppens nye store Wunderkind efter udgivelsen af debuten 'I Don't Care'. Det har manden bestemt taget til sig, og det indfries langt hen ad vejen på Cameleon."

GAFFA har givet ordet til Birk Storm, der her gennemgår det nye album sang for sang:

 

Birk Storm – Cameleon - Track by Track

 

1: You Are Coated

Nogle mennesker virker ubekymrede og uden modstand i livet. Men tit er det kun en facade, en maske de har på for at beskytte sig selv mod verden. Det kan være svært at række hånden ud og hjælpe disse mennesker, fordi de måske ikke engang selv er klar over hvor meget de gemmer sig. Det er livets maskerade og kan ødelægge selv de bedste mennesker.

2: Sweeping Floors (Resting My Goals)

Siden jeg opdagede den økonomiske konsekvens af at være en fattig musiker og samtidig blive far, har jeg været tvunget til at arbejde rigtig meget, og ikke med musik. De sidste par år har jeg arbejdet op til 60 timer om ugen, med forskelligt ufaglært arbejde. Denne sang handler om det trappevasker/gadefejer-arbejde der tærede på både min krop og min psyke. At skulle stå op hver dag for at feje hundelort (ja sågar menneskelort) og cigaret-skodder op, lå langt fra min musikalske drøm og det liv jeg føler at have kæmpet for i så mange år. En musikers værste mareridt.

3: Give Me Love

"Give Me Love" handler om et forhold i krise, hvor ingen føler sig godt tilpas i hverdagens lange skygger, men man er også nået til et punkt, hvor adskillelse virker umulig. Problemerne hober sig op, skænderierne bliver til slåskampe, og man står på vanviddets rand. Når man endelig får taget sig sammen og går hver til sit, ser man det hele udefra, og forstår at det eneste man vil er at være sammen. Alt det dårlige man har været igennem er intet i forhold til storheden af ens kærlighed til hinanden."

4: Getting By (Killa Bee)

Nogle gange krydser personer dit liv, der af en eller anden uransagelig årsag står i vejen for dig og din lykke. Det være ens bankrådgiver, sagsbehandleren i kommunen eller ens arbejdsgiver. U name it.

Denne sang er en beskrivelse af den voldsomme vrede og foragt man får for disse idioter, og hvad man ville gøre ved dem hvis man kunne. Et musikalsk hævntogt imod alle de mega-idioter man møder på sin vej, og som har fortjent en ordentlig røv-fuld.

Denne sang er til alle der forhindrer mig i at leve mit liv som jeg vil leve det.

5: Time To Remember

En sang om håbet om rigdom og lykke. Tænk hvis vi ikke var fattige, tænk hvis vi vandt i Lotto, tænk hvis vi en dag kunne leve det liv vi altid har drømt om. Når man oplever modgang i sit liv, kan den eneste drivkraft være drømmen om et bedre liv. Måske sker det allerede i morgen, måske om en uge, et år? Uanset tidsrammen vil håbet bestå.

Læs hele guiden til alle 12 sange i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE