Nyhed

Bloc Party streamer nyt album

Man kan nu streame gruppens nye udspil, inden det rammer gaden på mandag

Der har gennem længere tid været usikkerhed om fremtiden for Bloc Party, og sidste år forlød det, at bandet havde brudt med forsanger Kele Okereke, som efter bandets mening brugte for meget tid på sit soloprojekt. Men i starten af året blev det så bekræftet, at der var nyt på vej fra de britiske drenge, inklusive Okereke, og nu er albummet "Four" klar til at blive frigivet. Her en lille uge inden den egentlige udgivelsesdato kan man på bandets hjemmeside streame hele albummet.

Bandet udgav i 2005 deres debutalbum "Silent Alarm", som blev kåret som årets album af det engelske musikmagasin NME, efterfulgt af albummet "A Weekend In The City" i 2007 hvor singlen "The Prayer" hittede stort.

I 2009 udkom deres tredje og seneste album "Intimacy", der statuerede Bloc Partys position som nogle af de tunge drenge i genren. Dette album modtog fem af GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen, der skrev:  


"Der bliver ikke leflet for hverken radiostationer, hitlister eller pladekøbere, men hvis man har tålmodigheden til at komme under huden på Bloc Party, er det en tæt og intens oplevelse." 

Bandet har holdt pause siden deres tour i 2009, men nu er de tilbage med albummet "Four", der som sagt allerede nu kan streames gratis.

Det nye album "Four" sender bandet på en verdensomspændende turné, der også bringer bandet forbi Danmark.


Det nye udspil har dog ikke helt sat en stopper for diskussionerne om den mulige fremtid for det britiske band. Kele Okereke måtte i starten af måneden nægte, at dette album bliver Bloc Partys sidste.

"Jeg lavede et interview med trippel JJJ i Australien, hvor jeg talte meget fraværende om Bloc Partys fremtid. Jeg vil gøre det klart, at jeg ønsker endnu et BP-album lige så meget som alle andre. Det kommer an på om vi er inspireret sammen som band", skrev Kele Okereke på sin blog og fortsatte:

"Grunden til at vi lavede "Four", var, at det kom så let, at det gav mening. Vi blev færdige med albummet for få måneder siden, så lige nu er vi alle stort set udtømte og vi har ikke behov for at begynde at skrive ny musik. Jeg ved, at dette vil ændre sig, når vi tager på turné, for sådan har vi altid følt efter et nyt album. Man bliver inspireret at det, man ser og hører på landevejen, det er en del af processen, så lad være med at stresse. Jeg er sikker på, at når vi begynder at turnere, begynder vi at skrive igen. Og når vi begynder at skrive, vil der komme en plade af en eller anden slags. Det garanterer jeg".


Den kommende turné, som Bloc Party tager på i forbindelse med det nye album, bringer dem også forbi Danmark. Dette sker den 18. november i Store Vega.

Billetter kan købes via GAFFA Live

Lyt til det kommende album "Four"


ANNONCE