Nyhed

Donkeyboy gæster Danmark

Det norske synthpopband giver tre koncerter i november

De danseglade nordmænd hittede i starten af året med singlen "City Boy", som både blev Ugens Uundgåelige på P3 og rundede førstepladsen på den danske singlehitliste. Sangen er inkluderet på albummet "Silver Moon", det andet udspil fra det norske synthpopband, som udkom tidligere i år. Til november besøger de Danmarks tre største byer.

Donkeyboy debuterede for tre år siden med singlen "Ambitions", og siden da er det gået stærkt for de fem drenge. De har således toppet singlehitlisterne i Norge og Sverige og solgt 115.000 eksemplarer af debutalbummet "Caught In A Life", som udkom i oktober 2009.

Samtidig har de turneret heftigt i mere end et år i både Norge, Sverige, Tyskland og England, modtaget flere Spellemann-priser (den norske udgave af Grammyprisen) og en svensk Grammy for "Bedste internationale nykommer". I marts udkom andet album, og singlen "City Boy" gik uden airplay ind som nummer et på iTunes i Norge.

Donkeyboy gæstede Aarhus til årets Spot Festival, hvor de ifølge GAFFAs Christian Lade Broch-Lips leverede en fremragende popfest. Han gav koncerten fem stjerner og konkluderede:

"De syv danseglade nordmænd hoppede energisk rundt på scenen, og med heliumvokal, iørefaldende synth-melodier og en gungrende basgang, afslørede Donkey Boy opskriften på en fremragende pop-koncert. For den norske pendant til Alphabeat, som ligeledes ofte er blevet sammenlignet med A-ha, har bestemt ikke opfundet den dybe tallerken. Deres musik skaber ikke stof til eftertanke, og deres sange er hverken banebrydende eller vildt originale. Men live fremførte de dem så godt, at man ikke kunne lade være med at smile i koncertens knap 45 minutters varighed. De skabte en følelse af frihed, glæde og naiv lykke. Og det er sgu egentlig ret rart at føle en gang imellem".

Nu er Donkeyboy igen klar til at skabe en fest for det danske publikum, og denne gang bliver det i både Aarhus, Odense og København.

Torsdag den 22. november: Pumpehuset, København

Fredag den 22. november: Posten, Odense

Lørdag den 24. november: Train, Aarhus

Billetter til koncerten i København kan købes via GAFFA Live og til de øvrige via spillestedernes hjemmeside. Billetsalget starter på mandag klokken 10. 

ANNONCE