Nyhed

Fat Freddy's Drop er klar til at indtage Danmark

Vi har fanget det newzealandske dancehall/reggae-kollektiv forud for deres koncerter i Aarhus og København

Både aarhusianere og københavnere kan se frem til selskabet af det newzealandske kollektiv Fat Freddy's Drop, der endnu engang slår vejen forbi danske breddegrader med deres dubbede, festlige og polerede dancehall/reggae-rytmer på Voxhall i Aarhus 17. august og på Store Vega i København den 18. august.

GAFFA fik et par kommentarer af Toby Laing aka. Tony Chang, der er gruppens trompet-maestro, som øjeblikket arbejder i øjeblikket på gruppens tredje album, der følger op på de to fremragende plader "Based On A True Story" fra 2005 og to'eren med det mundrette navn "Dr. Boondigga and the Big BW" fra 2009.

I har lavet to regulære studiealbums, og det er tre år siden "Dr. Boondigga and the Big BW" udkom – kan vi se frem til nyt materiale i den kommende fremtid?


- Vi har været tilbage i studiet fuld tid i de sidste par måneder. Det nye album er ikke så langt væk. I forhold til nyt materiale vil vi prøve at inkludere så meget som muligt i vores kommende live shows sommeren over.

Hvordan har I øvet, og hvordan forbereder I jer til de to danske shows?

- Fat Freddy's var nødt til at komme ud af studie-boblen for at forberede os på vores turné på den nordiske halvkugle. Jeg har for eksempel spillet klarinet og fløjte i studiet, så jeg var af indlysende grunde nødt til at samle trompeten op igen.


- Før vi tog på flyet til Europa, havde vi et par jobs på Bar Bodega – det famøse spillested i Wellington. Publikummet der har set os mange gange, og stedet er ret befolket og ukomfortabelt. Det var det helt perfekte miljø til at teste vores nye sange og komme i form til vores verdensrejser.

Jeg har set jeres seneste to shows på Vega i København, og I fyrede den af begge gange, men hvad kan vi forvente af de kommende danske koncerter?

- Vega er et af mine personlige favoritspillesteder. Vi kan ikke vente til at komme tilbage. Sidste gang havde vi verdenspremiere på den nye sang "Silver and Gold". Vega er vel i virkeligheden hjemmet for lige præcis den sang, så det bliver fedt at kunne tage sangen med hjem igen.


- Til showet kan I forvente at høre Freddy's fra fortiden, nutiden og fremtiden. Desuden er Fitchies (gruppens dj, red.) beats tungere end nogensinde takket være nogle teknologiske opgraderinger.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

Billetter til koncerterne kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE