Nyhed

Guide: 13 rigtige til en musikalsk superweekend

Hvad skal du se og høre i weekenden? GAFFA giver dig 13 gode bud.

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og vanen tro giver GAFFA dig en guide over spændende musikalske arrangementer de næste par dage. Festivalsæsonen og udendørs-koncerterne synger på sidste vers, men er dog ikke helt forbi, og samtidig er der så småt begyndt at komme gang i indendørs-koncerterne efter en mere stille periode hen over sommeren. Vi har fundet 13 arrangementer, som der i skrivende stund alle er ledige billetter til.

FREDAG:

København:


Mokhtar Gania, Dawda Jobarteh & Dørge/Becker/Carlsen, Jazzhouse, klokken 20

Gnawa-mester møder kritikerrost gambisk kora-spiller og en dansk trio med hele verden som inspiration. Et sublimt møde over Sahara med afstikkere til Balkan, Arabien og Danmark.

IGNUG, Vega, klokken 21


Det danske soul/elektro/funk-med-mere-band giver afskedskoncert, da medlemmerne vil i forskellige musikalske retninger, men de lover at slutte af med et heftigt show.

Aura Dione, Tivoli, Plænen, klokken 22

Den farvestrålende sangerinde med den store succes i Tyskland underholder med begavet popmusik. Forvent hits som "Geronimo", "Friends", "I Will Love You Monday", "Song For Sophie", "Something From Nothing" og andre solide sange.


Aarhus:

Fat Freddy's Drop, VoxHall, klokken 21 (billedet)

Det syv mand store dub-kollektiv Fat Freddy's Drop fra New Zealand spiller en blanding af dub, reggae, soul, jazz, r&b og techno. Fat Freddy's Drop blev dannet sidst i 90'erne og består af Dallas Tamaira, Toby Laing, Scott Towers, Tehimana Kerr, Iain Gordon, Chris Faiumu og Joe Lindsay. Deres musikalske stil er karakteriseret ved deres blanding af blandt andet dub, reggae, funk og techno, og ud over deres særlige udtryk er gruppen kendt for deres improviserede live-optrædener.


Gilleleje:

Kim Larsen & Kjukken, Den Runde P-Plads, klokken 20.30

Nærmere præsentation burde være overflødig. Hele Danmarks utrættelige nationalskjald og hans hårdtarbejdende band er nået til Næstved på deres lange sommerturné.


Sønderborg:

Magtens Korridorer + Turboweekend, Mølleparken, klokken 20

To af Danmarks mest populære – og meget forskellige – rockorkestre giver den gas. Magtens Korridorer er hårdtpumpet og melodisk rock med enkle, men intelligente tekster og brølesangeren Johan Olsen i front, mens Turboweekend leverer iørefaldende elektrorock helt uden brug af guitar.


Thisted:

Alive Festival, ved Plantagehuset, hele dagen (fortsætter lørdag)

Thisteds årlige festival er tilbage med et fornemt program bestående af blandt andre Spleen United, Choir of Young Believers, EaggerStunn, Klumben & Raske Penge, Ulige Numre og mange flere – i hyggelige omgivelser, og vejret bliver godt.


 

LØRDAG:

København:


Fat Freddy's Drop, Store Vega, klokken 21

Se omtale ovenfor.

Aarhus:


Summer.Chillout.Aarhus, Rådhusparken, klokken 12-21

Der er chillout i Rådhusparken hele dagen med live-musik fra Barbara Moleko, Averos, Wicked og XXYYXX og dj-sæt fra Djuna Barnes og Culture Works – og gratis adgang.

Oppenheimers Eftermiddag, VoxHall, klokken 16


Foreningen Oppenheimers Eftermiddag er tilbage med det årlige upcoming-arrangement, der tidligere har præsenteret senere store navne som The Blue Van, Vincent Van Go Go, Ginger Ninja og Fallulah på et tidligt tidspunkt i deres karriere. Så kom og se morgendagens stjerner – nærmere betegnet NovemberDecember, The White Album, Belle Ville, Jørck, Leap Over Light og You.You.You. samt, som det etablerede hovednavn, Kellermensch, der lukker af ved midnatstide. Entréen er beskedne 20 kroner.

Næstved:

Kim Larsen & Kjukken, Open Air, Lave Ridebane, klokken 20.30


Se omtale ovenfor.


SØNDAG:

København:


Catbird, Nemoland, Christiania, klokken 18

Primetime Massive, Nemoland, Christiania, klokken 20

Catbird alias sangerinden Billie Koppel og keyboardspilleren og trombonisten Frank Hasselstrøm leverer fængende soul/pop/rock med tydelig påvirkning fra førstnævntes mødrene ophav, Annisette fra Savage Rose. Primetime Massive er drum'n'bass, dubstep, elektro, bass med mere tilsat rap og består af DJ Nico Defrost og MC Black Daniels. Der er gratis adgang til begge koncerter.


Køb billetter til arrangementerne via GAFFA Live og ovenstående link.

 

 


 

ANNONCE