Nyhed

Soundgarden afslører albumtitel

Du kan også smuglytte til det nye nummer "Worse Dreams"

Soundgardens længeventede comeback-album, der udkommer i Europa den 12. november, har nu endelig fået en titel. "King Animal" bliver navnet på det album, mange har ventet på, siden frontmanden Chriss Cornell i januar 2010 annoncerede, at bandet var gendannet.

Sammen med albumtitlen giver Soundgarden også en teaser på det nye nummer "Worse Dreams". De 36 sekunder kan høres på YouTube.

Soundgarden blev dannet i 1984 af Chris Cornell og Kim Thayil sammen med bassisten Hiro Yamamoto, der var med på gruppens første ep'er samt de to første fuldlængde udgivelser, "Ultramega OK" (1988) og "Louder Than Love" (1989), hvor også Matt Cameron medvirker. Det var dog først, efter Ben Shepherd kom med i 1991, at gruppen for alvor fik sit gennembrud med albummet "Badmotorfinger" (1991), og verdensberømmelsen kom tre år senere med albummet "Superunknown" (1994), der blandt andet indeholdt singlen "Black Hole Sun".

Soundgarden udgav i 1996 albummet "Down On The Upside", men efter den efterfølgende turné valgte bandet at gå i opløsning. Dog var alle fire medlemmer til stede i oktober til en Pearl Jam-koncert, hvor Chris Cornell sang Temple Of The Dog-hittet "Hunger Strike" sammen med Pearl Jam, og tidligere i 2009 optrådte de tre øvrige medlemmer sammen med Tad Doyle til en Tom Morello-koncert. Siden da har de fire medlemmer ikke optrådt sammen, indtil deres gendannelse i 2010, hvor gruppen tog på turne.

ANNONCE