Nyhed

Apparatjik offentliggør ny sang med Pharrell

Den internationale supergruppe har slået pjalterne sammen med Pharrell på ny sang

Supergruppen Apparatjik, der blandt andet består af danske Jonas Bjerre fra Mew og Guy Berryman fra Coldplay, har altid gjort tingene på deres egen kryptiske måde. Deres seneste album, "Square Peg in a Round Hole", blev udgivet i december 2011 efter at gruppen havde stået i spidsen for et forsøg på at plante 1.000 træer rundt omkring i verden. Albummet er et slags work-in-progress, hvor fans kan remixe sangene på gruppens Facebookside og sende dem tilbage til gruppen med det formål at få dem med på den endelige udgave af albummet, der udkommer den 21. februar. Om gruppens samarbejds-etos har Guy Berryman fortalt til magasinet Spinner: "Apparatjik arbejder i celler rundt omkring i verden som en åben platform for samarbejde".

Den uigennemskuelige gruppe, der leder tankerne hen det hedengangne amerikanske new wave-outfit Devo, har nu offentliggjort en ny sang med titlen "Do It Myself", som gruppens norske medlem Magne Furuholmen (A-ha) har skrevet i Miami i samarbejde med produceren og sangskriveren Pharrell fra Neptunes. Den nye sang kan findes her:

Om gruppens debutalbum, 2010's "We Are Here", skrev GAFFA's anmelder Ole Rosenstand Svidt i sin firestjernede anmeldelse blandt andet: Sangskrivningen er solid, men trods sine mange kvaliteter ender albummet i al sin sammensathed med at appellere mere til hjernen end til hjertet, som fire forvoksede musikalske vidunderbørns fælles snemand, der er flot konstrueret, men ikke vil holde så længe. Men det er da også bedre end så meget andet."  


Det nye album, der altså udkommer i sin endelige udgave den 21. februar, udgør blot en enkelt del af tre-leddet projekt med navnet "Apparatjik World". De andre dele er henholdsvis et iPad-magasin( der er udkommet) og en række optrædener i 11 byer rundt omkring i verden i løbet af 2012.

 

ANNONCE