Nyhed

Obscura og Leprous til Day Of Decay

Metalfestivalen tilføjer yderligere to stærke navne til programmet

Den aalborgensiske metalfestival tilføjer yderligere to stærke navne til programmet 2012, hvor Obscura og Leprous (billedet) vil slutte sig til de cirka 10 bands, som består af både internationale og danske topnavne samt lokale bands.

Tyske Obscura blev dannet i 2002 og spiller teknisk dødsmetal. Bandet består af Steffen Kummerer, Christian Muenzner, Hannes Grossmann og Linus Klausenitzer. Medlemmerne kommer fra blandt andet Necrophagist og Spawn of Possession og har optrådt over hele verden med prominente navne som Suffocation, Atheist, Nile og Cannibal Corpse. Sidste år udgav bandet albummet "Omnivium", som høstede mange roser verden over.

Carsten Brogaard Pedersen, formanden i Musikforeningen Day Of Decay fortæller om Obscura: "Vi er rigtigt glade for at kunne offentliggøre Obscura, som foreningen længe har haft ønsker om at arbejde sammen med. De har udgivet nogle fantastiske albums og er en flok formidabelt dygtige musikere."


Norske Leprous blev dannet i 2001 og er kendt for sin norske progressive metal-lyd. Gruppen består af Einar Solberg, Tor Oddmund Suhrke, Øystein Landsverk, Rein Blomquist og Tobias Ørnes Andersen. Gruppen debuterede i 2008 med "Tall Poppy Syndrome", og optrådte på ProgPower i både USA og Europa i 2010 og udgav den hypede opfølger "Bilateral" i 2011, der for alvor etablerede kvintetten på progmetal-scenen. Bandmedlemmerne er forholdsvis unge, men har til trods været orkester for Ihsahn (tidligere Emperor) og delt scenen med Opeth og Pagan's Mind.

Om Leprous fortæller Brogaard Pedersen: "Leprous har overrasket os meget med deres seneste udspil, og vi er glade for at kunne præsentere et frisk pust til et ellers hårdt program. Med Leprous får vi en anderledes, men meget spændende og energisk optræden."

Blandt de allerede offentliggjorte navne er Krisiun, Mercenary og Caro.  


Day of Decay finder sted på Studenterhuset i Aalborg den 18. maj, og billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE