Nyhed

Skousen & Ingemann klar med koncertfilm

Veteranernes jubilæumskoncert fra Vega vises på DR K senere på året

Sidste år kunnet Skousen & Ingemann fejre fyrre års jubilæum for milepælen "Herfra hvor vi står", og det blev markeret med såvel en genudgivelse af pladen samt en jubilæumskoncert på Vega i København (billedet).

"En sitrende historisk aften med stjernestøv", kaldte GAFFAs udsendte koncerten, og nu er optagelserne fra den majaften på Vesterbro redigeret ned til en to gange 45 minutter lang koncertfilm. Den vil blive vist på DR K på et endnu ikke fastsat tidspunkt i 2012.

Ved koncerten gennemspillede Skousen og Ingemann - som foruden Niels Skousen og Peter Ingemann bestod af blandt andre Tømrerclus og Stig Møller på guitarer - hele 1971-albummet, fra åbneren "Isabel" til det velkendte titelnummer. Herefter gav Niels Skousen koncert i eget navn med flere fortrinsvis yngre gæster, herunder Peter Sommer, Christian Hjelm og Ane Trolle.


Sublim aften

GAFFAs begejstrede anmelder opsummerede koncerten, som altså snart kan opleves hjemme foran fjernsynet, således: "Konstant havde jeg mindelser til The Band og deres The Last Waltz i denne fejring, og selvklart er der hilsner til Bob Dylan i meget af det der foregik, som hymnen, som allerede er en klassiker, "68", som i den nye version nærmest havde karakter af All Along The Watchtower, og Jonas Strucks guitarsolo sluttede en helt sublim aften, hvor den hørte hjemme, nemlig i himlen".

Der er iøvrigt også mulighed for at opleve Niels Skousen i ganske levende live i den kommende tid, hvor han med sin trio giver en lille række koncerter i følgende byer:


9. 3. Brabrand – Jazzværket
10. 3. Albertslund – Forbrændingen
14. 3. Skørping - Kulturstation
16. 3. Vordingborg – Stars
18. 3. Nakskov – Huset
30. 3 Kgs. Lyngby – Templet
31. 3. Hørve – Musikforeningen Drauget
2. 5. Store Heddinge - Kulturforeningen Spilledåsen

Billetter på GAFFA Live.

ANNONCE