Nyhed

Terakaft og Boubacar Traoré til Roskilde

Vestafrikanske toner kommer til Roskilde i form af Terakaft og Boubacar Traoré

Dagens musikoffentliggørelse bringer et vestafrikansk islæt til Roskilde Festivals musikprogram, når de to bands Terakaft (billedet) og Boubacar Traoré fra Mali optræder.

Terakaft spiller en form for hypnotisk ørkenrock, som med deres fortryllende elguitar sender publikum ned til Malis sol og varme. Bandets navn betyder karavane på tuaregernes sprog. Terakafts påklædning er med til at give en autentisk følelse af at være omkring Saharas sandede vidder. Bandet udgav deres første album i 2007, "Bismilla", og har siden udgivet tre album, senest "Aratan N Azawad" fra 2011.

Blues-sangeren Boubacar Traoré er, med 40 års erfaring, en vestafrikansk veteran, som nu omsider debuterer på Roskilde. Han bliver set som en legende for det vestafrikanske publikum, der har tildelt ham navnet "Kar Kar", dribleren, fra hans fodboldspillende tid i ungdommen. Boubacar Traoré er kendt for sin "solmodnede" stemme, der bliver akkompagneret af en akustisk guitar. Debutalbummet "Mariama" udkom i 1990, og siden er det blevet til otte albums, senest "Mali Denhou" fra 2011.


Kan man ikke vente til Roskilde med at opleve Terakafts ørkenrock, kan man tage ind og høre Tinariwen, som er affilierede med Terakaft, på Vega i København eller VoxHall i Aarhus den 23. og 24. april.

Køb billet til koncerten den 23. april på Vega, København, via GAFFA Live.

Køb billet til koncerten den 24. april på VoxHall, Aarhus, via GAFFA Live.


Læs GAFFAs begejstrede liveanmeldelse af Terakaft her

ANNONCE