Nyhed

Whitney Houston – som vi husker hende

I forbindelse med sangerindens triste død viser vi her ti højdepunkter fra hendes lange og omskiftelige karriere

Whitney Houston døde lørdag den 11. februar 15.55 lokal tid i Los Angeles, 48 år gammel. I denne triste forbindelse viser vi her 10 af højdepunkterne i hendes lange karriere, der bød på mange op- og nedture.

Læs også GAFFAs store nekrolog om den legendariske sangerinde.

Saving All My Love For You (1985)

Whitney Houstons første nummer 1 på den amerikanske hitliste og en af singlerne fra hendes storsælgende, selvbetitlede debutalbum:

Saving All My Love For You live (1986)

Whitney fremfører samme sang ved Grammy-showet, hvor hun modtog en Grammy for selvsamme sang – og senere en Emmy for sin fremførelse af nummeret ved Grammy-showet:

Med Serge Gainsbourg i fransk tv (1986)

Den unge og uskyldige Whitney møder den drikfældige franske crooner og provo Serge Gainsbourg (1928-1991) i et fransk tv-show. Gainsbourg er ganske åbenmundet over for Whitney:

I Wanna Dance With Somebody (1987)

Førstesinglen fra Houstons andet album, "Whitney". Også denne single toppede den amerikanske hitliste:

I'm Your Baby Tonight (1990)

Førstesinglen til Houstons tredje album med samme titel. Singlen toppede endnu engang den amerikanske hitliste:

Star Spangled Banner (1991)

Whitney fremfører den amerikanske nationalsang i pausen i Super Bowl:

I Will Always Love You (1992)

Whitneys absolut største hit, fra filmen "Bodyguard" og oprindelig skrevet og indspillet af Dolly Parton i 1974. Sangen lå i Whitneys version nummer 1 på den amerikanske hitliste i 14 uger, hvilket dengang var rekord:

When You Believe (1998)

De to kolleger og konkurrenter Whitney Houston og Mariah Carey synger her duet i sangen fra filmen "The Prince of Egypt":

Heartbreak Hotel (1998)

Whitney Houston i selskab med Faith Evans og Kelly Price på den anden single fra albummet "My Love Is Your Love". Sangen er i øvrigt skrevet og produceret af danske Soulshock og Karlin.

Million Dollar Bill (2009)

Whitney Houstons comebacksingle efter syv års pladepause. Singlen og albummet "I Look To You" blev nogenlunde succeser, mens den efterfølgende turné blev en eklatant fiasko med elendige anmeldelser og masseudvandringer, også i Forum i København i 2010:

ANNONCE