Nyhed

GAFFA er på EuroSonic

Den hollandske musikfestival bliver dækket fyldigt på GAFFA.dk de kommende dage

I dagene 11.-14. januar løber den store brancheorienterede musikfestival EuroSonic af stabelen i den hollandske by Groningen. GAFFA.dk er som de foregående år til stede og rapporterer og anmelder fra festivalen, som kan ses som det hollandske svar på Spot.

Med andre ord er EuroSonic kombineret musikfestival for almindelige dødelige og en branchefest med seminarer, paneldebatter og stande. En festival, hvor musikere, branchefolk og medier mødes for at skabe kontakter og udveksle idéer over landegrænserne. EuroSonic er den internationale del af festivalen, der finder sted 11.-13. januar, mens Noorderslag er den hollandske del, som bliver afviklet den 14. januar.

Modsat den nordisk orienterede Spot-festival dækker EuroSonic hele Europa – i år med et særligt irsk tema, idet der hvert år er et nyt land, der sættes specielt fokus på, om end der altid er kunstnere fra hele Europa på EuroSonic. I alt kan EuroSonic præsentere ikke færre end 288 koncerter på 32 scener og er dermed en af Europas største festivaler af sin slags – med cirka dobbelt så mange koncerter som Spot. Som på Spot er koncerterne showcase-prægede og er derfor ret korte – som regel omkring 45 minutter.


Ti bands repræsenterer Danmark
I år er Danmark repræsenteret ved ti bands – i 2012 gælder det I Got You On Tape, The Asteroids Galaxy Tour, Pinkunoizu, Sleep Party People, Thulebasen, When Saints Go Machine, Battlekat, The Rumour Said Fire, Reptile Youth og Iceage. Blandt de øvrige optrædende kan nævnes norske 120 Days, svenske Niki & The Dove, engelske Jamie N Commons, Spector og Zulu Winter, skotske Emeli Sandé, belgiske Selah Sue og mange, mange flere.

Festivalen startede i øvrigt for 26 år siden som en endagsfestival med lutter lokale navne under navnet Noorderslag, men har siden udvidet med yderligere tre dage med koncerter med internationale navne – og udvalgte lokale – andre steder i byen under titlen EuroSonic.

Så hold øje med GAFFA.dk fra nu af og de næste dage – så vil du støde på stribevis af anmeldelser, interviews og reportager fra EuroSonic.


 

EuroSonics hjemmeside

ANNONCE