Nyhed

Moderne klassikere på DRK

Anja Pil Overby præsenterer moderne klassikere i seks nye musikprogrammer på DRK

I en ny programrække på DRK med titlen "Moderne Klassikere" kommer det til at handle om moderne sange, som har fået klassikerstatus. De seks sange er Coldplays "Viva la vida", Take Thats "Back for Good", Neneh Cherrys "Buffalo Stance", Flaming Lips (billedet) "Do You Realize??", Kim Wildes "Kids in America" og Journeys  "Don't Stop Believin".

Om udvælgelsesprocessen siger Anja Pil Overby:

"Det er umuligt at definere en klassisk sangs DNA – og det er jo det fantastiske! Jeg er gået efter sange som har det klassiske præg, at de holder over tid og vi stadig elsker at lytte til dem i dag. Et vigtigt kriterium for mig har været at finde en super spændende HISTORIE i sangen. "Back For Good" er interessant, fordi den har cross-over appeal og forvandler et dansende drengeband med nøgne overkroppe til allemands-eje og husmor-sing-along. Jeg synes den er mere end en boy-band-sang, og hvis Gary Barlow ikke havde skrevet den var bandet aldrig kommet tilbage.

Journeys "Don't Stop Believin'" er blandt andet interessant, fordi den var glemt, men er blevet genoplivet af tv-serier. Den er sgu den mest downloadede sang i sidste århundrede. Flaming Lips "Do You Realize??" er MEGET smallere, men en klassisk sang i den forstand, at den baner vej for Flaming Lips til et mainstream-publikum og store scener som Orange på Roskilde…. Jeg husker tydeligt, da jeg hørte den første gang og blev dybt bevæget over en positiv popsang, som handler om at vi alle skal dø. Jeg har elsket og hadet den sang – men altid ønsket, at få at vide hvordan den opstod", fortæller hun.

Anja Pil har selv interviewet Kim Wilde, Gary Barlow og besøgt Wayne Coyne (Flaming Lips) i hans hus i Oklahoma City for at få en snak med dem om, hvordan de har oplevet tilblivelsen af deres klassiske numre. I sidste sæson gik "Moderne klassikere" bagom Metallicas "Enter Sandman", Chris Isaaks "Wicked Game", 50 Cents "In Da Club", Jay Zs "Hard Knock Life", Roxettes "The Look" og Suzanne Vegas "Tom's Diner". Anja Pil Overby håber selv på en sæson 3 af programmet, da der er mange flere sange, som hun gerne vil fokusere på.
Første program sendes tirsdag den 17. januar
ANNONCE