Nyhed

Orbital udgiver nyt album

Orbital udgiver den 1. april nyt album med titlen "Wonky"

Den 1. april udgiver det elektroniske band Orbital deres nye album "Wonky", der blev indspillet i duoens base i sydengelske Brighton og siden mikset i London af Mark "Flood" Ellis, der tidligere har arbejdet med The Smashing Pumpkins, Depeche Mode og Sigur Rós. Der er Orbitals første album i otte år og indeholder på titelnummeret en gæsteoptræden fra Birminghams egen Grime-kunstner MC Lady Leshurr, samt en nyfortolkning af gruppens egen gamle techno-rock-klassiker "Satan", nu kaldet "Beelzedub". Desuden optræder den unge russiske sangerinde og sanskriver Zola Jesus på nummeret "New France".

Orbital havde deres storhedstid i 1990'erne, hvor albums som "Snivilisation", "In Sides" og "The Middle of Nowhere" var med til at danne soundtrack til det festglade årtis rave-scene. Sammen med blandt andre Prodigy og Chemical Brothers var Orbital endvidere et af de første navne på den engelske rave-scene, der blev opfattet som et "rigtigt" band, der spillede den elektroniske samplerbaserede musik live.

I 2004 blev Orbital imidlertid opløst, men i 2008 meddelte brødrene Phil og Paul Hartnoll, at Orbital atter var klar til at indtage scenen, og i juni 2009 startede en genforeningsturné. Samtidig udgav bandet en opsamlingsplade, men det er altså først nu de klar med et helt studiealbum. Samtidig annonceres der seks koncerter i England i foråret, med finale i London's Royal Albert Hall den 10. april. Orbitals seneste album, 2004's "Blue Album", blev af GAFFA's anmelder Morten Schwarz Laustsen tildelt fire stjerner.




ANNONCE