Nyhed

Orbital til Vega

Den engelske electronica-duo Orbital kan til november opleves i Store Vega, hvor man blandt andet kan høre tonerne fra det nye album ”Wonky”

Når Orbital gæster Vega til november, bliver det med deres første studiealbum i otte år. "Wonky" udkom i april måned og byder på genkendelsesglæde i form af bandets klassiske miks af electronica og elementer af techno, ambient og acid. Der er dog også tilføjet nye toner til albummet, som indeholder elementer fra dubstep og grime. Det hele kan opleves live, når duoen lægger vejen forbi Danmark.

Orbital havde deres storhedstid i 1990'erne, hvor albums som "Snivilisation", "In Sides" og "The Middle of Nowhere" var med til at danne soundtrack til det festglade årtis rave-scene. Sammen med blandt andre Prodigy og Chemical Brothers var Orbital endvidere et af de første navne på den engelske rave-scene og med til at bringe den elektroniske musik ind i mainstream-kulturen.

I 2004 blev Orbital imidlertid opløst, men i 2008 meddelte brødrene Phil og Paul Hartnoll, at Orbital atter var klar til at indtage scenen, og i juni 2009 startede en genforeningsturné. Samtidig udgav bandet en opsamlingsplade, og i år var de så klar med et nyt fuldlængde album.

"Wonky" fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Ras Bolding, som blandt andet skrev: "Nu er de så tilbage, de to Hartnoll-brødre, og man skal ikke mange minutter ind i dette nye album for at føle genkendelsens glæde, for selvom lyden skam er nænsomt opdateret, komplet med fuldblods-dubstep på "Beelzedub" og gæstevokal af Zola Jesus på "New France", så er udtrykket 120 procent Orbital. Og er der så noget galt med det?"

Bandet er desuden kendt for altid at bruge improvisation som en del af deres liveshows, hvilket kan opleves, når de den 14. november besøger Store Vega.

Billetter kan købes via spillestedets hjemmeside og på Billetnet.

ANNONCE