Nyhed

Beth Orton annoncerer nyt album

Den britiske sangerinde udgiver sit første album i seks år

Den Brit Award-vindende Beth Orton debuterede med soloalbummet "SuperPinkyMandy" tilbage i 1993, et album, der dog kun udkom i Japan, og har ud over yderligere fire soloalbum – blandt andet den internationale debut "Trailer Park" fra 1996 – arbejdet sammen med en lang række kunstnere som Jim O'Rourke, Terry Callier, Chemical Borthers og Ryan Adams. Nu er hun klar med det sjette soloalbum, som også bliver det første vi hører til sangerinden i seks år.

Det kommende album, "Sugaring Season" skal efterfølge "Comfort Of Strangers" fra 2006. Et album som af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen tildelte fire stjerner og blandt andet følgende ord: "På "Comfort Of Strangers" er al overflødig fyldstof bort skåret bort, og Beth Orton lader sin sarte folkrock fremstå helt nøgen og rustik. For Ortons vedkommende er det risikabelt at sænke paraderne så voldsomt, uden at komme til at virke usynlig. Her mangler ofte den substans, hun plejer at hænge sin modulerende og meget følsomme vokal op på. Men til gengæld får Beth Orton med "Worms", "Shadow Of Doubt" og "Conceived" vist sit værd som skinbarlig sangskriver."

"Sugaring Season" bliver det første album udgivet på pladeselskabet Anti-Records (Tom Waits med flere) og er indspillet i Portland med producer Tucker Martine (My Morning Jacket, The Decemberists).


"Jeg strakte mig selv som sanger på denne plade og brugte stemmer jeg aldrig før har brugt som sangskriver. En masse af skrivningen skete i nattens mulm og mørke, når edderkopper reparerer deres spind og med spædbørn sovende i rummet ved siden af… Som et resultat blev min sangskrivning en hemmelighed igen: illegal og min egen", fortæller Beth Orton som processen.

Sangene på det kommende album spænder ifølge pladeselskabet fra sjælfulde til ubesværede og luftige numre. Selvom Orton har bevæget sig væk fra den elektroniske tekstur, som dominerede hendes tidligere arbejde, er musikken stadig bygget op omkring et implicit groove, som her stammer fra en akustisk guitar i stedet for en sequencer.

"Det er nok ikke noget dance beat, men det er der helt sikkert, og det er jordbundet og primært og insisterende," siger Orton.


"Sugaring Season" udkommer den 1. oktober og en kommende efterårsturné vil blive annonceret senere. Indtil da kan man lytte til førstesinglen "Something More Beautiful" og se frem til et album, der ifølge pressemeddelelsen "bærer frugten af ​​en periode med selvransagelse og fornyelse: dybt lyrisk sangskrivning, en nyfunden ekspressivitet af stemmen og, mere end nogensinde før, en dristig syntese af hendes brede musikalske indflydelser i en stærkt individuel kunstneriske vision."

Trackliste til "Sugaring Season":

1. Magpie


2. Dawn Chorus

3. Candles

4. Something More Beautiful


5. Call Me The Breeze

6. See Through Blue

7. Poison Tree


8. Last Leaves of Autumn

9. State Of Grace

10. Mystery


ANNONCE