Nyhed

Guide til weekendens koncerter

Sommerlandet er et overflødighedshorn af livemusik de kommende par dage

Der er jul, nytår, påske og Bob Dylan-koncerter - og så er der GAFFAs weekendguide, som hver fredag foretager et tværsnit gennem de musikalske tilbud når weekenden stunder til. Selvom den ene festival efter den anden for tiden enten synes at lukke eller melde om massive økonomiske problemer, fortsætter festen ufortrødent andre steder.

I denne weekend - og allerede skudt i gang i går - løber Langelandsfestival af stabelen, så det er bare om at komme afsted hvis man skal have så meget som muligt ud af sin partoutbillet til 1395 kroner. Virker dét beløb afskrækkende kan man også nøjes med at løse billet til Tivoli i København, hvor fredagsrock-arrangementerne er inkluderet i indgangsbilletten og der denne fredag lokkes med populære Wafande og en ung herre, som kalder sig Kaka. Det foregår klokken 22.00.

På det tidspunkt har britiske Marillion formentlig for længst sat strøm til guitarerne andetsteds i byen - de går på scenen i Amager Bio klokken 21.00, og billetter kan erhverves for det dejligt runde beløb 292 kroner. Har man forladt hovedstaden i ærgrelse over at weekendens endagsfestival Sundown er aflyst, kan man måske have glæde af at vide at Grøn Koncert-cirkuset er nået til Odense, hvor festlighederne starter allerede klokken 13.00.

Lørdag er det Næstveds tur til at få besøg af Nephew, Burhan G og de øvrige Grøn Koncert-navne, mens der andetsteds i provinsen lokkes med dobbeltkoncert med Johnny Madsen og Magtens Korridorer. Det er hyggelige Skovdalen i Ålborg, der lægger rammer til fra klokken 19.00. Der er som navnet antyder tale om en udendørs scene, som tidligere har lagt brædder til notabiliteter som Jimmy Cliff, Kris Kristofferson og senest John Fogerty.

Knap så folkeligt bliver det formentlig både på Gæstgiveren i Allinge, hvor den introverte elektronikamusiker Mikael Simpson (billedet) giver koncert klokken 20.00, og i Pumpehuset i København, som får besøg af amerikanske Kurt Vile & the Violators.

Søndag dukker bandet op på Train i Århus, mens de som er blevet hængende i hovedstaden kan fortsætte branderten i Valbyparken klokken 13.00, hvor - ja, du har gættet rigtigt - Grøn Koncert rammer København.

ANNONCE