Nyhed

NorthSide klar med otte nye navne

GAFFA – alt om musik

NorthSide har netop offentliggjort otte nye navne, nemlig Migos, Tame Impala, First Aid Kit, Kurt Vile & The Violators, Kaytranada, Georgia, Peter Sommer & Tiggerne og Gnags

Atlanta-hiphop-trioen Migos alias rapperne Takeoff, Quavo og Offset singledebuterede i 2013 og brød for alvor igennem i 2016 med hittet "Bad and Boujee". De udgiver deres fjerde album, Culture III i begyndelsen af året, og deres optræden på NorthSide bliver deres første danske festivalkoncert. Deres seneste danske show var i 2017, hvor de spillede i det nyåbnede Tap1, og det var på flere måder en svedig oplevelse at dømme efter GAFFAs anmelder. Migos spiller fredag 7. juni.

LÆS OGSÅ: En varm aften med hiphop-trioen

Kevin Parker gik fra anmelder-darling til verdensstjerne, da hans psykedeliske indierockprojekt Tame Impala i 2015 udsendte sit tredje album, Currents med sange som "Let it Happen", ”Cause I’m a Man”, ”The Less I Know the Better” og "New Person, Same Old Mistakes", hvor sidstnævnte kort efter også blev fortolket af Rihanna på hendes album Anti. I studiet spiller Kevin Parker alle instrumenter, men live har han et velspillende band med sig samt imponerende visuals. Tame Impala udsender snart et nyt album og er et af hovednavnene på den store Coachella-festival i Californien i april, og altså også på NorthSide. Gruppens seneste danske koncert var på Roskilde Festival 2016, hvor GAFFAs anmelder var begejstret. Tame Impala spiller torsdag 6. juni.

LÆS OGSÅ: Farverigt og fortryllende syrepopbal i drømmeland

Den svenske søsterduo First Aid Kit er hyppige gæster i Danmark med deres amerikansk inspirerede folk/countrypop og smukke vokalharmonier og spillede tidligere på ugen på Train og i Tap1. Førstnævnte koncert, der var udsolgt, fik smilet frem hos GAFFAs anmelder. First Aid Kit spiller lørdag den 8. juni.

LÆS OGSÅ: Smuk aften med rebelske hjerter

Amerikanske Kurt Vile & the Violators byder på klassisk guitarrock med et let tilbagelænet, drømmende og småpsykedelisk udtryk. Vile er tidligere guitarist i The War on Drugs, der spillede på NorthSide sidste år, og der er klare musikalske fællestræk mellem de to navne. Kurt Vile & the Violators spiller lørdag den 8. juni.

Den canadiske producer Kaytranada, der blander elektronika med funk, soul og hiphop, har kun et enkelt album i bagagen, 2016's 99.9%, der er blevet belønnet med både en Polaris Music Prize og en Juno Award. På albummet får den canadiske producer hjælp af navne som Craig David, Anderson.Paak, Syd (The Internet) og Little Dragon. Kaytranada spiller torsdag den 6. juni. 

Engelske Georgia startede sin musikkarriere som trommeslager for Kate Tempest, men nåede også at synge på Leftfields album Alternative Light Source (Georgia er datter af Neil Barnes fra Leftfield), inden hun udsendte sit debutalbum i eget navn i 2015. Her trak hun på sin baggrund i elektronisk musik og blandede det med inspiration fra amerikansk hiphop som Missy Elliott og Ludacris og sin hjemstavn i det multietniske Nordlondon. Georgia er nu aktuel med singlen ”Started Out” og har et nyt album på vej. Georgia spiller lørdag den 8. juni.

De sidste to navne i denne omgang er hentet fra den hjemlige musikscene. Der er gensyn med Peter Sommer & Tiggerne som har spillet flere gange på NorthSide, senest i 2017 i silende regn. Siden har han udgivet albummet Elskede at drømme, drømmer om at elske, som har fået fremragende anmeldelser, blev kåret til årets næstbedste danske album af GAFFAs skribenter (kun overgået af The Minds of 99) og er nomineret til hele fem Steppeulven-priser – priserne uddeles lørdag den 2. februar. GAFFA anmeldte senest Peter Sommer & Tiggerne live på Roskilde Festivals Orange Scene sidste år, hvor det blev til fem stjerner. Peter Sommer & Tiggerne spiller lørdag den 8. juni.

Peter Sommer får følgeskab af et af Aarhus’ mest ikoniske navne gennem årene – Gnags. Bandet bag ”Slingrer ned ad Vestergade”, "Vilde kaniner", "Mr. Swing King" og talrige andre hits har i årtier leveret medrivende koncerter – ja, faktisk har gruppen eksisteret helt siden 1966, om end med en del udskiftninger undervejs. Når de giver deres første koncert på NorthSide, bliver det med et særligt show med gæster og overraskelser lavet til lejligheden. Gnags spiller fredag den 7. juni.

Om den kommende koncert siger Peter A.G.: ”Gnags er jo et Aarhus-band. Vi indspiller stadigvæk vores sange i Aarhus. Nu glæder vi os til at debutere på NorthSide – lægge den ned og rejse den op. Helt op. Gnags handler først og fremmest om at skabe begejstring, og vi har mange nye virkemidler med inklusive et klassisk Gnags-repertoire”. 

Efter dagens offentliggørelser er det foreløbige program til NorthSide 2019 som følger: Alice in Chains, Bon Iver, Cautious Clay, Foals, First Aid Kit, Georgia, Gnags, Jada, Jonah Blacksmith Filmkoncert, Kaytranada, Khalid, Kurt Vile & The Violators, L.O.C., Lydmor, Major Lazer, Migos, The Minds of 99, Peter Sommer & Tiggerne, The Streets, Suspekt, Tame Impala og Tove Lo.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni 2019, og billetter kan købes via NorthSide.dk.

ANNONCE