Nyhed

The White Stripes-single solgt for 75.000 kroner

Vinylsingle med Roskilde-aktuelle Jack Whites gamle band indbringer formue

Det var uden held, da Jack White i sin tid forsøgte at sælge et nummereret eksemplar af The White Stripes anden single "Lafayette Blues/Sugar Never Tasted So Good" ved en af bandets koncerter på spillestedet Gold Dollar i Detroit.

Singlen er en ud af femten nummererede eksemplarer med artwork af White og Italy Records-ejeren David Buick, og nu har den just indbragt den nette sum af 12700 dollar, eller godt 75.100 danske kroner. Det er en privat samler, der har valgt at investere i singlepladen, rapporterer NME.

White, som tidligere på året udsendte den roste solodebut "Blunderbuss" og i den forbindelse giver koncert på Roskilde Festival i weekenden, fortæller om salget af singlen:

"Jeg kan huske at en ven og jeg talte om det. "Arh, det er for meget. Der er ingen på Gold Dollar, som vil give seks dollars. Ha-ha-ha! Så gik vi ind for at sælge dem, og man kunne ikke vælge. Man skulle købe den første, og der stod en masse folk og ventede på at en skulle købe den første, fordi de hellere ville have den tiende".

To øvrige eksemplarer fra det stærkt begrænsede oplag er tidligere blevet bortauktioneret for store summer. Den ene gik for knap 16.000 kroner i 2004, mens den anden indbragte hele 106.400 i 2010.

ANNONCE