Nyhed

Erykah Badu skælder ud på Flaming Lips

Fejlagtig udgivelse af video skaber splid mellem eksperimenterende rockband og powerkvinde

Den 21. april var "Record Store Day", dagen hvor uafhængige pladebutikker fejrede deres musik med eksklusive udgivelser og live-optrædener. På denne dato udsendte The Flaming Lips også et limited edition dobbeltalbum med navnet "The Flaming Lips and Heady Fwends". Albummet indeholder både nye og gamle indspilninger, samt et heftigt line-up af gæsteoptrædener, blandt andre Nick Cave, Bon Iver og Erykah Badu.

Sidstnævnte deltager på en version af "The First Time Ever I Saw Your Face" (skrevet i 1957 af Ewan MacColl og mest kendt i Roberta Flacks version fra 1972). I sidste uge kom der så en musikvideo til nummeret, som dog allerede blev fjernet igen næste dag. Videoen indeholdt en afklædt Erykah Badu, mens hendes søster optrådte ganske nøgen indsmurt i glitter.

Wayne Coyne, frontmand i The Flaming Lips, tweetede en undskyldning, hvori han forklarede, at videoen hverken var redigeret eller godkendt af sangerinden Erykah Badu.  


Men historien slutter slet ikke her. Det viste sig nemlig, at den amerikanske sangerinde blev så sur over den fejlagtige udgivelse, at hun i dag sendte et meget langt og oprevet tweet tilbage til mr. Coyne. Her forklarer hun sin frustration over ikke at have set eller godkendt videoen inden den blev sendt ud og tvivler stærkt på, at det var en fejltagelse, at den endnu ikke færdiggjorte video blev offentliggjort.

"Næste gang du får mulighed for at arbejde med en artist, som respekterer din kunst, skal du i det mindste sende en rå udgave af den video du har planer om at udgive, inden du manipulerer eller kompromitterer artistens omdømme, ved desperat at udsende en dårlig undskyldning af chok og nøgenhed, der sender et fordrejet billede, der for nogen fremstår som kunst," skriver Erykah Badu blandt andet som svar til Wayne Coyne.

Hun slutter desuden af med:


"Som en konsekvens af dette, væmmes jeg som menneske over, hvad der synes at være desperation og dårlig udførelse. Og manglende respekt for andre. Som instruktør er jeg uimponeret. Som sociolog forstår jeg din type. Som din kollega er jeg uinspireret. Som kvinde føler jeg mig krænket og undervurderet. Håber at det kommer til at fungere for dig, Wayne. Jeg er ligeglad. Alligevel elsker jeg stadig jeres liveshows."

The Flaming Lips har endnu ikke svaret på anklagerne.

Hele Erykah Badus tweet kan læses på Pitchforks hjemmeside.


ANNONCE