Nyhed

Fanø Free Folk Festival er klar med program

For tredje år i træk byder Fanø Free Folk Festival på skæve folkeksperimenter i Sønderho

Med blot 150 billetter til salg må Fanø Free Folk Festival betegnes som en af de mindste i Danmark. Programmet til årets festival er nu blevet offentliggjort og byder på mødet mellem folkemusikalsk tradition og eksperiment.

Fanø Free Folk Festival sætter det nære og intime i højsædet, når man fra den 27.-29. juli kan opleve folkemusik fra hele verden i landsbyen Sønderho på Fanøs sydspids.

"Vi betragter det som en stor rigdom at bringe musikalske udtryk fra hele verden til dette magiske sted, hvor folkemusikken stadig betragtes som levet liv snarere end som museumskultur. På Fanø mødes en stærk lokalkultur med en stor åbenhed og et internationalt udsyn. Et perfekt udgangspunkt for en festival, der netop ønsker at lade tradition og kulturelle rødder møde nutidige eksperimenter og eventyrlige lydrejser", skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Blandt de optrædende på årets festival er den 61-årige singer-songwriter Simon Finn (billedet), som udsendte sin solodebut "Pass The Distance" i 1970. Man skulle helt frem til sommeren 2005 før album to udkom under titlen "Magic Moments", og efter en lang pause fra musikscenen kunne man igen opleve Simon Finn på turné. Finn var en del af det psykedeliske folk-miljø i 70'erne i det swingende London. Det var David Tibet fra det gotiske og avantgardistiske orkester Current 93, der tog Finn under vingerne og hjalp med at søsætte comebacket.

Finn får selskab af blandt andre Mark Beazlet, som tilbage i 90'erne var frontmand for orkestret Rothko og kendt for en musikalsk blanding mellem ambient, postrock og minimalisme, kun med bassen som instrument. Blandt de udenlandske kunstnere kan man ligeledes opleve den russiske Alexei Borisov og hollandske Jozef van Wissem, mens Danmark er repræsenteret i form af bandt andre bandet De Efterladte og sangerinden Jomi Massage, der sammen med Henriette Sennenvaldt (Under Byen) og Maria Laurette Friis (Tys Tys) fremfører sange fra Jomi Massages nyligt udsendte album "Dråbers Logik" med digte og oplæsning af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Læs et interview om albummet her.

Ud over de musikalske toner sætter Fanø Free Folk Festival også omgivelserne og naturen på Fanø i højsædet. Derfor kan man ved festivalen også opleve forskellige lokale kunstnere, som i år blandt andet tæller folktrioen ULC og det eksperimenterende kollektiv Red Shifter.

Hele festivalen foregår fra den 27.-29. juli i og omkring Sønderho Forsamlingshus, og billetter kan købes via mobilbillet.dk

Samlet line-up for Fanø Free Folk Festival #3

Animateddog (UK)

Mikael R Andreasen (Kloster) + Louise Øhrstrøm Presenting: Julian of Norwich in Words and Music

Astma (RU)

Mark Beazley/eks-Rothko (UK)

Blood on a Feather (US/DK)

Dead Rat Orchestra (UK)

De Efterladte

Simon Finn (UK)

Fluorescent Heights (SE)

The Great Park (UK)

Harpoon Group (UK)

Izar

Jomi Massage: "Dråbers logik"

Lille Kommune presents: MX Duo, MX Orkester, Solhorn and more

Daniel Merrill and the Flowers of Evil (UK)

Alex Monk (UK)

Nór

Red Shifter

Shiggajon

toto (Tobias Kirstein+Toke Tietze)

Tranquebar

ULC (Uhrbrand, Lydom & Cahill) (DK/IE)

Jozef van Wissem (NL)

WoO (RS)

Joolie Wood (UK)

ANNONCE