Nyhed

BLUES OG SALMER: Hør første single fra Peter H. Olesens solodebut

De Efterladte-frontmanden giver første forsmag på kommende soloalbum

Peter H. Olesen indledte karrieren tilbage i firsernes København - og cementerede sin status som fremragende, dansksproget sangskriver med bandet Olesen-Olesen fra 1997 og godt ti år frem.

Siden har Olesen udgivet en række kritikerroste album med gruppen De Efterladte. Tilbage i september fyldte han 60 år - og nu er den modne sangskriver så klar til at udgive sit første album i eget navn.

Albummet har fået titlen Blues og salmer og udkommer 30. marts. Den sene solodebut markeres med en releasekoncert på Huset i København på selve udgivelsesdagen. Allerede i dag kan du imidlertid få en forsmag på albummet i form af singlen "Nattens sang." 


"Jeg har i mange år haft lyst til at udgive et akustisk album, ja, jeg har endda vovet at kalde det for 'nye danske viser' og forsøgt at sælge idéen til et par af de komponister, jeg har arbejdet sammen med, både min bror Henrik i Olesen-Olesen og min makker Michael Lund i De efterladte, men min gode kollega Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev Projektet) var den eneste, som bed på og helt forstod, hvor det var, jeg ville hen," fortæller Olesen i forbindelse med dagens singleudspil og uddyber:

"Mads og jeg har gennem de senere år skrevet mere end to håndfulde sange og sammen med vores sangskriverkollega, mesterguitaristen Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) og den fænomenale jazz-bassist Nils Bo Davidsen har vi nu realiseret min gamle drøm: En samling nærværende, poetiske og ramsaltede akustiske blues-, folk- og visesange indspillet live i studiet langt ude på landet med akustiske guitarer, banjo, mandolin, kontrabas, cello og flygel – og kun meget få overdubs," udtaler Olesen.


I kølvandet på udgivelsen i marts giver Olesen solokoncert på Herfølge Bibliotek den 27. april. Et par uger senere kan han opleves med backing på i Frederiksberg Country Club.

KLASSIKEREN: På udflugt med avantgarden som blind passager

ANNONCE