Nyhed

Kris Kristofferson besøger Falconer Salen

Den amerikanske country-legende Kris Kristofferson kan til november opleves i Falconer Salen

Den nu 75-årige countrysanger Kris Kristofferson har siden starten af 70'erne vekslet mellem livet som sangskriver og skuespiller. Den musikalske karriere startede da han i 1965 flyttede til Nashville, hvor han mødte musikere som Johnny Cash og Dave Dudley. Her lykkedes det ham at få en pladekontrakt med Epic Records, hvorfra han udgav sin første single "Golden Idol"/"Killing Time".

Det var hans album "Jesus Was a Capricorn" fra 1972, som for alvor slog hans navn fast med singlen "Why Me", der solgte guld og toppede den amerikanske country-singlehitliste. Det er siden blevet til i alt seksten studiealbums fordelt ud over fem årtier, hvoraf det seneste "Closer To The Bone" udkom i 2009.

Albummet modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Friis, som blandt andet skrev: "For tre år siden svang Kris Kristofferson sig op i sadlen igen efter 11 års pause fra album-udgivelser med nyt materiale – uden at være prangende. Her bruger den nu 73-årige samme formel igen: Sand-på-gulvet-stemning og enkle ind-til-benet-sange om livet på vej mod den sidste rejse, kærlighed, nedbrudt ditto og andre af et langt livs fortrædeligheder. Og denne gang fungerer det bedre."


I 2004 blev Kris Kristofferson optaget i "Country Music Hall of Fame" for sine præstationer på numre som "Me and Bobby McGee", "For the Good Times", "Sunday Morning Comin´Down" og "Help Me Make It Through the Night". Han har blandt andet medvirket i supergruppen The Highwaymen med Waylon Jennings, Willie Nelson og Johnny Cash samt i en lang række amerikanske spillefilm. 

Sidst man kunne opleve Kris Kristofferson på dansk grund, var da han i 2010 gav koncert i Tivolis Koncertsal. GAFFAs anmelder Espen Strunk var med og gav koncerten fem ud af seks stjerner. Han skrev blandt andet: "Jo, sangene er stadig gode, både det særdeles solide, nyere materiale og klassikerne, som var det i 1970, da debuten udkom, i 2007 og '08. Og de er det, ikke overraskende, stadig i aften i Tivoli, hvor det atter slår en, hvilket privilegium det er at nå at få lov at opleve disse folk – Kristofferson, Dylan, Cohen med flere – i levende live, inden de takker af. Misforstå mig ikke, der er masser af fine, yngre musikere og sangskrivere. Men det her er den gamle skole, kære venner, sidste skiftehold før postmodernismen og they don't make 'em like that anymore, skulle jeg hilse og sige, hvis du skulle spørge fra nogen. Så kom endelig igen, Kris. Og tag gerne vennerne med næste gang."

Nu har man så mulighed for igen at opleve country-legenden live og nyde sange fra hans imponerende karriere, når han den 17. november gæster Falconer Salen.


Salget starter i morgen (20. juni), og billletter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE