Nyhed

Chris Cornells sidste musik-optagelser fortolker legendes glemmebog

GAFFA.dk - alt om musk

Livet er i sin helhed mere forgængeligt end musikken. Det bliver vi mindet om igen i dag, da nogle af de allersidste Chris Cornell-optagelser snart ser dagens lys, men i en sammenhæng, de færreste nok havde regnet med.

Optagelserne er nemlig blevet til i en helt anden sammenhæng end i Soundgarden-regi, som ellers er det, de fleste forbinder den afdøde sanger med. Derimod er der tale om en anden afdød legendes glemte skrifter, Mr. Johnny Cash himself. 

I anledningen af, at en biografi blev skrevet om country-ikonet opdagede sønnen, John Carter Cash, en række af faderens gamle notesbøger, som indeholdt en masse digte og sangtekster, der endnu aldrig har set dagens lys. Sønnen satte sig sammen med søster Rosanne Cash samt en lang række musikere, heriblandt Chris Cornell, for at sætte musik til, indspille og udgive et album som hyldest til the grand old man. Dette har så udmøntet sig i hyldestalbummet "Forever Words: The Music" med forbindelse til biografien "Forever Words", som var anledningen til albummets tilblivelse.

"Vores far var en meget arbejdsom sangskriver, og han skrev poesi igennem hele sit liv. En stor del af hans lyrik var naturligt efterladt, efter at han gik bort. Der synes at være en skønhed i hans tekster, og det blev et fokus for os under biografiens tilblivelse at transformere de her tekster til musik," udtaler John Carter Cash, som har ageret producer på albummet.   

Albummet vil indeholde sangen "You Never Knew My Mind", som er Cornells bidrag til ensemblet, der inkluderer en hel del af Americana-scenens store kanoner, blandt andre Kris Kristofferson, Willie Nelson, T. Bone Burnett, Elvis Costello og Alison Krauss.  

Den musikalske respekt var gensidig mellem Soundgarden og gamle Cash, da legenden selv valgte at fortolke netop Soundgardens "Rusty Cage" på et af hans sidste album inden dødsfaldet i 2003, "Unchained", som udkom i 1996 som del 2 ud af 6 i "American Recordings"-serien.

Cornell tog sit eget liv i et hotelværelse i Detroit efter en koncert med Soundgarden i 2017. 

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Sort hul i solen – Chris Cornell er død i Detroit, 52 år

"Forever Words: The Music" udkommer den 6. april. 

Se en teaser til det kommende album og Johnny Cash' Soundgarden-fortolkning her:

ANNONCE