Nyhed

Tina Dickow på vej med album

Tina Dickow er snart klar med sit femte studiealbum, hvorfra førstesinglen hedder ”Moon To Let”

Tina Dickow udgav sit seneste regulære studiealbum tilbage i 2007. Selvom den danske sangfugl ikke har ligget på den lade side siden da, er det en fornøjelse igen at berette om et egentlig studiealbum fra sangerindens hånd. "Where Do You Go To Disappear" forventes at udkomme den 3. september.

Den aarhusianske sangerinde debuterede med albummet "Fuel" fra 2001. Siden er det blevet til i alt fire regulære studiealbums, hvoraf det seneste "Count To Ten" udkom tilbage i 2007. Albummet fik dengang fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, som blandt andet satte disse ord på: "Det gennemgående tema på albummet er svigt og usikkerhed på sig selv i en nærmest traumatisk søgen efter sig selv, men det forhindrer på ingen måde sangene i at åbne sig flot, og som melodimager er der absolut ingen usikkerhed at spore hos Dickow. Albummet er tilmed spækket med små og udfordrende musikalske finesser."

Siden hen har vi dog alligevel fået lov til at nyde nyt fra Tina Dickow, som i 2008 udgav trilogien "A Beginning, A Detour, An Open Ending", indeholdende tre ep'er. Albummet "The Road To Gävle" blev sendt på gaden i 2009 og var soundtracket til Nikolaj Steens danske filmsucces "Oldboys", og i 2010 udkom opsamlingsalbummet "Welcome Back Colour", der indeholder hits som "Warm Sand", "On The Run", "Count To Ten" og "Copenhagen".

I november sidste år udkom live-cd og -dvd'en "True North" fra Dickows samarbejde med Danmarks Radios Underholdningsorkester. Så selvom det i realiteten er fem år siden at Tina Dickow sidst udgav et studiealbum, er det vist okay at sige, at der allerede igen er nyt på vej i form af "Where Do You Go To Disappear". Albummet indeholder 11 nye numre og er skrevet og indspillet i sangerindens nye hjemby Reykjavik, Island, sammen med Helgi Jónsson som også privat danner par med Tina Dickow. (Som bonusinfo kan det her tilføjes, at Tina Dickow pt. er højgravid).

Dickow kalder selv albummet sit mest dynamiske til dato:

 "Min inspiration har været en anden på dette album. Mit liv har jo forandret sig meget med flytningen til Island, og alene dét at være omgivet af store vidder hver dag er en stærk motor for kreativiteten. Der er både en tyngde og ro, men i dén grad også en kraft og vildskab i naturen, som har kastet nogle nye energier og temaer af sig. Ikke at albummet genlyder af natur, slet ikke faktisk, men jeg tror, det har frisat mig og givet mig lyst til at lege."

Albummet er sat til at udkomme den 3. september, men indtil da kan man høre førstesinglen "Moon To Let"

Se introduktionsvideo til "Moon To Let"

ANNONCE