Nyhed

Yeasayer klar til Vega med nyt album

Brooklyn-gruppen er snart tilbage med et nyt album, som bringer dem til Danmark til september

Den elektroeksperimentale trio Yeasayer er klar med nyt efter et par års stilhed på albumfronten. Den første single blev udgivet tilbage i maj og hele albummet "Fragrant World" kommer den 20. august. Den kommende udgivelse har også medvirket til at bandet tager på en turné, som bringer dem forbi Lille Vega den 18. september.

Yeasayer tæller bandmedlemmerne Anand Wilder, Chris Keating og Ira Wolf Tuton. Gruppen udsendte deres anmelderroste debutalbum "All Hour Cymbals" tilbage i 2008, og to år senere var de klar med opfølgeren "Odd Blood." GAFFAs anmelder Simon Christensen gav bandets andet udspil fem stjerner og skrev blandt andet:

"Yeasayers andet album er helt fantastisk umiddelbart og imødekommende i forhold til, hvad man kunne forvente sig af Brooklyn-kvartetten. Bandet kaster stadig rundt med svimlende mange små melodilinjer i et indforstået psych-/indiepop-udtryk, hvor produktionen får blæsere, Hammond-orgel, samples og kraftig efterbehandling til at gå op i en højere enhed med (verdens-)musikalske inspirationer fra Caribien, Mellemøsten, fransk elektro og afrotrommer."


Det nye album er produceret af bandet selv, hvilket har resulteret i en mere mørk lyd, dog uden at gå på kompromis med Yeasayers medrivende rytmer og sans for leg. Førstesinglen "Henriette" som kom tilbage i maj måned, blev udgivet på en noget utraditionel måde, idet der blev sendt to hundrede kopier ud til tilfældige fans, med opfordring om at dele den bredt ud.

Sidste gang Yeasayer gæstede Danmark var da bandet besøgte VoxHall tilbage i 2010. "Genrer virker ikke ligefrem som grænser for Yeasayer, der nok generelt kan karakteriseres som psychpop. Verdensmusikken er til stede i sitar-effekter og tribaltrommer, den elektroniske rock i lag af effekter, trommemaskiner, drumpads, samples og strenge 80'er-synthlyde, mens popmusikken er repræsenteret med vokalharmonier og iørefaldende omkvæd", skrev GAFFAs anmelder Simon Christensen og tildelte koncerten fire stjerner.

Nu kan bandet så endnu engang opleves på dansk grund, når de gæster Lille Vega den 18. september.


Forsalget starter fredag den 15. juni på Billetlugen samt i Fona landet over.

ANNONCE