Nyhed

Bill Ward dropper Black Sabbath

Trommeslageren spiller ikke ved nogen af bandets planlagte koncerter i år

Black Sabbath-fans kunne i november sidste år tage forskud på julens glæder, da nyheden kom frem om, at bandet ville både indspille en plade og drage på turné igen med den originale besætning. Denne bestod af Ozzy Osbourne på vokal og Tony Iommi på guitar, Geezer Butler på bas og Bill Ward (billedet, yderst til højre) på trommer. Gruppen havde ikke udgivet albums siden "Never Say Die" fra 1978, bandets seneste album med Ozzy Osbourne bag mikrofonstativet.

Samme måned, som tour- og albumnyheden kom frem, blev Tony Iommi diagnosticeret med lymfekræft. Det nye album var planlagt til at blive optaget i Los Angeles sammen med stjerneproducer Rick Rubin, men på grund af Iommis helbred blev optagelserne blev flyttet til England. Iommis sygdom var også årsagen til, at bandet aflyste det meste af deres sommerturné, herunder deres optræden på Jelling Musikfestival 27. maj til fordel for Ozzy Osbourne & Friends, heriblandt Geezer Butler på bas – det smager jo lidt af fugl.

Den sørgelige nyhed blev fulgt nogle uger senere af Bill Ward, der annoncerede via Facebook, at han ikke havde til hensigt at spille med bandet, fordi han havde fået fremlagt en kontrakt, han ikke fandt god nok til at underskrive. De tre andre i bandet udtalte offentligt, at de "ikke havde andet valg end at fortsætte uden ham, men at døren altid ville stå på klem for ham."

I et nyt brev skriver Bill Ward nu, at bandet havde bedt ham om at spille gratis til bandets koncert i Birmingham denne lørdag, "for at se, hvordan det går", spille trommer på tre sange – men kun tre – under bandets optræden på Download Festival i East Midlands i juni og spille med dem på Lollapalooza i USA i august. Ward havde imidlertid aldrig sagt ja til noget af dette, men blev stadig nævnt på plakaterne, hvilket fik tålmodighedsbægeret til at flyde over – nok en gang – for trommeslageren. Han skriver, at han ikke vil prioritere nogle koncerter frem for nogle andre, men spille alle koncerter eller ingen, og at han ikke har lyst til at overvære en anden trommeslager spille det meste af en Black Sabbath-koncert, mens han selv kun får lov at spille på tre numre.

"Det er med tungt hjerte, jeg bringer jer disse nyheder. Jeg er oprigtig i mit ønske om at spille med bandet, og jeg er meget, meget ked af, at det er kommet så vidt. Denne erklæring er smertefuld at skrive, da jeg havde set frem til at spille med Tony Iommi igen, efter at han for nylig har gennemgået kræftbehandling. Jeg ønskede, at dette ville blive en realitet," skriver Ward blandt andet i sit brev.

Se Bill Wards lange og følelsesladede brev på hans hjemmeside.

ANNONCE