Nyhed

Kurt Vile vender tilbage

Den amerikanske folk-rock-musiker Kurt Vile besøger København og Aarhus i juli.

Den amerikanske psykedeliske folk-rocker Kurt Vile besøger igen dansk jord. Det gør han, når han besøger Københavns Pumpehuset den 28. juli og Aarhus' Train den 29. juli, sammen med sit band The Violators. Førstnævnte dato er dog ikke offentliggjort på spillestedets hjemmeside, men søger man på Kurt Vile-billetter, så dukker der også en koncert op på Pumpehuset dagen før, hvorfor det nok ikke er at tage munden for fuld ved at antage, at det nok er tilfældet.

I 2011 besøgte den Philadelphia-bosatte kunstner Roskilde Festival, ligesom han gav en række koncerter - bl.a. to på Vesterbro-spillestedet Vega. 

Det var især albummet "Smoke Ring For My Halo", der åbnede en bred opmærksomhed for den amerikanske singer/songwriter. Et album, der da også fik fem stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen med ord som "store melodier", "et betagende værk" og "et spøgelsestog gennem natten". Ligesom han skrev, at: "Kurt Vile lyder på Smoke Ring For My Halo som fremtidens sangskriver med fuld fokus på sine sange."

Seneste udgivelse fra Vile, der nu er på Matador Records, er ep'en "So Outta Reach", som ligeledes også har fået meget positive meldinger fra den internationale kritikerskare. Især Bruce Springsteen-coveret "Downbound Train" bliver rost til skyerne af GAFFAs anmelder.

Hvorvidt man kan få fornøjelse af dette nummer på Pumpehuset og Train, kan man høre, når Kurt Vile kommer på besøg med sit band The Violators, som består af Mike Zanghi (trommer), Adam Granduciel (guitar, mellotron, perkussion), Jesse Trbovich (guitar).

Det sker den 28. juli i Pumpehuset i København og den 29. juli 2012 på Train i Aarhus, og du kan købe billetter via GAFFA Live.

ANNONCE