Nyhed

Mazzy Star til Danmark

Den gendannede gruppe gæster VoxHall og Amager Bio med et nyt album i ryggen

Efter 15 års stilhed udgav californiske Mazzy Star i oktober sidste år to nye numre, "Common Burn" og "Lay Myself Down", og nu er de snart klar med et helt album. Med det i ryggen gæster de VoxHall i Aarhus 5. august og i Amager Bio i København 6. august.

Mazzy Star består af sangerinden Hope Sandoval og guitaristen David Roback. Gruppen er kendt for deres lavmælte og stemningsfyldte folk-rock med Hope Sandovals bløde og hviskende vokal i front. Gruppen debuterede i 1990 med albummet "She Hangs Brightly" og fik deres gennembrud tre år senere med albummet "So Tonight That I Might See" – deres hidtil bedst solgte – men gik hver til sit efter udgivelsen af deres tredje album, "Among My Swan" fra 1996. De blev gendannet til en turné i 2000, men satte herefter atter gruppen på pause.

Herpå indledte Hope Sandoval en karriere i front for gruppen Hope Sandoval & The Warm Inventions, hvis eneste andet medlem er den tidligere My Bloody Valentine-trommeslager Colm O'Ciosóig. Duoen har udgivet to album i 2001 og 2009 og besøgte Vega i 2010. Her uddelte GAFFA fem stjerner og skrev blandt andet: "Stor, smuk musik uden det mindste sceneshow på hverken godt eller ondt, bortset fra de flotte animationer og storskærmsbilleder."

Hope Sandoval har også været gæstevokalist for navne som The Jesus & Mary Chains, Death In Vegas, Bert Jansch og Massive Attack.

David Roback har blandt andet arbejdet som skuespiller og spillede med i Olivier Assayas' film "Clean" fra 2004. Han skrev og producerede også tre sange til filmen, sange som blev fremført i filmen af den kvindelige hovedrolleindehaver Maggie Cheung.

Forsalget til koncerterne begynder onsdag den 16. maj klokken 10 via GAFFA Live.

Hope Sandoval er i øvrigt kendt for at være ganske ordknap i interviews, og det var hun også, da GAFFA talte med hende i 2009. Læs det fåmælte interview i GAFFAs artikelsektion – det tager kun et par minutter.ANNONCE