Nyhed

Paul Simon modtager Polar Music Prize

Den 70-årige legendariske sangskriver modtager prestigefuld svensk musikpris som “sangskriver i verdensklasse”.

Den svenske musikalske hædersbevisning The Polar Music Prize går i år til den amerikanske sanger og sangskriver Paul Simon, både for hans arbejde i duoen Simon and Garfunkel og for hans solokarriere. Prisen bliver overrakt den 28. august i Stockholm

Paul Simon har i sin karriere udgivet 11 soloalbum, og senest blev det til "So Beautiful Or So What" fra sidste år. Og Simon har ikke mistet pusten. Pladen modtog fem stjerner af Gaffas anmelder Espen Strunk. 

Begrundelsen fra juryen lyder således:

"Ingen anden har gjort sig mere fortjent til titlen "world class songwriter". Over fem årtier har Paul Simon bygget broer, ikke bare over "troubled waters", men også hele oceaner ved, gennem musik, at forene forskellige kontinenter. Med fuldendt pophåndværk, stadigt nyskabende arrangementer og tekster som indfanger sin tid, har Paul Simon opbygget et bibliotek af sange som for altid vil være åbent."

Prisen er indstiftet af den nu afdøde ABBA-manager Stig Anderson, og er tidligere givet til blandt andre The Beatles, Bruce Springsteen, Ray Charles og Bob Dylan. Sidste år modtog Patti Smith prisen. Med prisen følger der en million svenske kroner, der svarer til 836.000 danske kroner. Men det er ikke kun pop- og rocklegender, der modtager prisen. Også klassiske musikere er blevet tildelt den ærefulde pris, og i år får således den fransk-fødte amerikanske cellovirtuos Yo Yo Ma også prisen.

Prisoverrækkelsen foregår i Konserthuset i Stockholm den 28. august og priserne bliver overrakt af Hans Kongelige Højhed Kong Karl XVI Gustaf. Ceremonien bliver transmitteret på den svenske tv-kanal TV4. 

Her kan du se to videoer om grundene til at netop Paul Simon og Yo Yo Ma modtager dette års to priser.

ANNONCE