Nyhed

Scarred By Beautys turnédagbog i ord og video

Den danske metalgruppe er på landevejen og laver dagbog fra Storbritannien og Kina – både i ord og på video

Metal-gruppen Scarred By Beauty udgav sidste års deres debutalbum, "Sutra", som GAFFAs Keld Rud tildelte fire stjerner og kaldte en "vellykket og kompromisløs debut". Nu er de draget på en længere Europaturné. I den forbindelse har gruppen lavet en turnédagbog til GAFFA – både på tv og i ord. Nedenfor følger deres ord og allernederst videodagbogen:

Hej Gaffa,

Vi har nu været undervejs i en måneds tid og har overstået de to første dele af denne tour; UK og Kina. Jeg vil her forsøge at dele lidt tanker fra bagsædet af bussen der kan akkompagnere vores video-log.

Dagene flyder sammen og forsvinder i bakspejlet, by for by, hotel, sofa, gulv og rasteplads smelter sammen med landevejen som tiden går og koncerterne bliver spillet. På tour befinder man sig i et underligt vakuum, et langt øjeblik, en velkendt og triviel rutine af load in, show og dårlig mad der hver dag udspiller sig i nye rammer. Som regel er vi flittige til at bryde med galskaben og tage i vandland, på sightseeing eller bare noget der ikke har med touren at gøre, men fra UK i denne omgang kan vi ikke berette om meget andet end et smut til Stonehenge og en god indisk restaurant i London. Stonehenge var i grunden ret kedeligt, og på restauranten i London drak vi hver især for 240 kr Mangolassie, hvilket er en del.

Måske lyder det kedeligt. Det er det også nogle gange. Scarred by Beauty har touret en del, så mange af de lande hvor vi spiller har vi været før, og som regel for nylig. Det betyder dog ikke at vi ikke nyder det. Vi lever og ånder for vores musik og vi er taknemmelige for hver eneste dag vi får lov til at bruge på at spille den for folk. Men livet som turnerende musiker er et skævt liv, og alt det skøre bliver til hverdag på et tidspunkt. Det bliver normalt at vågne kl. 16:00 og ikke vide hvilken by eller land man befinder sig i og man vænner sig til at børste tænder ved en ny vask hver dag. Men lige så skævt som det er, lige så rigtigt er det for os. I virkeligheden er det måske os der er skæve? Jeg ved det ikke, men tour er det vi kan og det vi gør.

Kina er en anden historie. Riget i midten er stort. Så stort at vi allerede i Beijing lufthavns ankomst hal kunne mærke at vi er fra et lille land, der ikke fylder meget mere end en spytklat på verdenskortet. I Kina er alting vendt på hovedet, og på en komprimeret og intens uge er det svært ikke at blive overvældet af indtryk. Alt er anderledes, og kombinationen af ikke rigtigt at kunne orientere sig i byer, der i km2 er mere end dobbelt så store som Sjælland, mad man ikke ved hvad er og kinesere der kigger på en som om man var et rumvæsen, var en oplevelse der ikke kan sammenlignes med noget vi har prøvet før. Koncerterne i Kina gik over al forventning. Faktisk havde vi en smule svært ved at forestille sig os hvad vi skulle forvente af Kina, men som I kan se i videoen gik det helt amok dernede.

Det var en god tour i Kina, og på den sidste aften i tropevarme Gaung Zhou lå jeg i min brandert på terrassen foran spillestedet og blev, igen, enig med mig selv i at jeg og Scarred by Beauty hører hjemme på landevejen.

Det var lidt tanker fra touren, jeg vil vende tilbage til hotelværelset i Zwolle, Holland, hvor vi hænger ud og lader op til næste del af touren.

EU LEG


02/5 The Netherlands - Zwolle - SCV Eureka
04/5 Germany - Künzelsau - Kokolores
05/6 Switzerland - Munchenstein - Jugendhaus Tramstation
06/5 Switzerland - Basel - Villa Rosenau
08/5 Italy - Rome - Traffic Club
09/5 Italy - Milano - Blue Rose
10/5 Austria - Innsbrück - PMK
11/5 Italy - Schlanders - Freiraum
12/5 Austria - Gleisdorf - Kulturkeller
13/5 Slovenia - Celje - Musicafe
14/5 Croatia - Rijeka - Club Place
15/5 Croatia - Zagreb - AKC Attack w/ For The Fallen Dreams
16/5 Hungary - Budapest - Szabad Az A
17/5 Hungary - Szeged - Cub Noir
19/5 Poland - Warsaw - Progresja
20/5 Poland - Gdansk - Mechanik
22/5 Latvia - Riga - Nabaklab
23/5 Estonia - Tallinn - Tapper
24/5 Finland - Tampere - Klubi
25/5 Finland - Helsinki - Bar Loose
26/5 Finland - Pori - Monttu
28/5 Sweden - Uppsala - TBA
29/5 Sweden - Örebro - B-Salen
30/5 Sweden - Motala - TBA
01/6 Denmark - Kolding - Pitstop
02/6 Denmark - Copenhagen - Beta

Håber skabet står som det skal i DK!

Fred.

Se Scarred By Beautys videodagbog fra turnéen:

ANNONCE