Nyhed

MTV præsenterer Headbangers Ball Tour 2012

Tre unge, danske artister udgør årets ni koncerter

Sidste år kunne Headbangers Ball Tour fejre fem års jubilæum med tre af de største danske metalbands. I år er konceptet blevet fornyet og byder på tre friske, unge, danske artister, som på hver deres måde har haft succes i ind- og udland. Scarred By Beauty, Essence og Rising er på plakaten til årets ni koncerter.

"Da vi ikke ønsker at bukke under for kedelige gentagelser synes vi konceptet skal gentænkes og et nyt signal skal sendes. Headbangers Ball-touren har altid stået for det bedste indenfor dansk metal og det holder vi fast i, men nu kigger vi fremad", udtaler arrangørerne.

Scarred by Beauty (billedet) udsendte sidste år det kritikerroste debutalbum "Satra", som GAFFAs Keld Rud tildelte fire stjerner under overskriften: "Vellykket og kompromisløs debut fra københavnsk metalhåb". Siden har bandet turneret heftigt og har i indeværende år givet cirka 50 koncerter i Europa og Kina. I slutningen af dette år udkommer så album nummer to.

Sidste år kom også debuten fra Essence, der efter udgivelsen optrådte på festivaler, til udsolgte danske shows og en Europaturné med dødmetal-grupperne Vader og Krisiun.

Rising er det sidste band på årets program, som modtog stor ros for debuten "To Solenm Ash". GAFFAs Keld Rud gav denne gang fem stjerner til albummet og meget rosende ord: "Med "To Solemn Ash" har den københavnske trio Rising leveret årets mest interessante danske metaldebut (…) Sammen opbyder de tre en massiv jordskælvsfremkaldende lyd, der er deres helt egen". Rising spillede over sommeren blandt andet på Copenhell og Hultsfred Festival.

De tre bands kan hen over november måned opleves til Headbangers Ball Tour, som i år vil lægge vejen forbi følgende steder:

01-nov – Studenterhuset, Aalborg (Aalborg Metal Festival)

02-nov – Von Hatten, Randers

03-nov – Konfus, Esbjerg

08-nov – Kansas City, Odense

09-nov – Beta, København

10-nov – Badeanstalten, Slagelse

15-nov – Pitstop, Kolding

16-nov – Kulisselageret, Horsens

17-nov – Radar, Aarhus.

Billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE