Nyhed

Keane er inspireret af The Vaccines

Englændernes nye album ”Strangeland” udkommer den 7. maj og er inspireret af gruppens guitarrockende landsmænd

Det engelske pop-rock-band Keane er på vej med deres fjerde studie-album, som udkommer den 7. maj og får titlen "Strangeland". Der er næsten gået fire år siden bandet sidst udgav et album, og gruppen mener selv – som man ofte ser det – at deres nye album er det bedste, de endnu har lavet.

Bandet har udtalt at albummet er inspireret af et andet, lidt mere guitarorienteret engelsk band, nemlig The Vaccines og deres debut-album "What Did You Expect from the Vaccines?" fra marts 2011, et album som blandt andet indeholdt hittet "Post Break-Up Sex" og fik 4 stjerner af GAFFA under overskriften "Cool og kompetente debutanter på helt nedtrampede græsgange".

"Strangeland" er produceret af Dan Grech. Pianist i Keane, Tim Rice-Oxley, udtaler til NME: "Vi elskede dét, som Dan Grech gjorde på The Vaccines' album, som lige var kommet ud. Han havde også arbejdet med Radiohead, og produceret det andet Howling Bells-album, som jeg elskede. Heldigvis var Dan en stor Keane-fan, så vi endte med at arbejde med ham."


Sanger Tom Chaplin fortsætter: "Processen begyndte tilbage i 2010, hvor vi begyndte demoindspilningerne. Det er det album, som vi har brugt længst tid på, siden "Hopes and Fears" (debuten fra 2004, red.)."

Som sagt udkommer "Strangeland" den 7. maj. Se traileren til albummet her:


ANNONCE