Koncertanmeldelse

En potent vaccine mod kedsomhed

The Vaccines

P6 Beat Stage, NorthSide

Glem alt dramaet om udskiftning af trommeslager - The Vaccines fyrede den af på NorthSide

Hvis de fem medemmer af The Vaccines så en smule trætte ud, da de gik af P6 Beat Stage, kunne man ikke bebrejde dem. De havde lige holdt tre kvarters nonstop indie rock-fest til taknemmelig fanfare.

Glem alt det drama om ny trommeslager, bevares, det er da en god historie, men det påvirkede ikke The Vaccines, som tævede sig selvsikkert gennem 13 numre for et i den grad feststemt publikum.

Måske The Vaccines er druknet lidt i slipstrømmen af Arctic Monkeys og senere The 1975? Men hvor forsanger Justin Young ikke helt besidder Alex Turners kølige cool eller Matt Healys pretty boy looks, besidder han til gengæld en enorm mængde ærketypisk britisk sassiness.

Det var langt fra alle publikummer, der havde sat kurs mod Sigur Rós, og der blev koncerten igennem mere tætpakket foran scenen. Allerede fra åbningsnummeret ”Handsome” var publikum med The Vaccines, som øjeblikkeligt greb tøjlerne og gik til værks.

Man kan godt påpege, at lydbilledet ikke var helt skarpt hele koncerten, og Youngs stemme til tider druknede, måske trommerne løb lidt i ny og næ, tjo, tjo, men man var ikke i tvivl om, at The Vaccines var PÅ. Det var sgu det, man kalder autentisk!

Under hvert nummer klappede publikum taktfast med, og de blev belønnet for deres gunst med en indlevet optræden. Allerede ved andet nummer, ”Teenage Icon”, havde Young styr på rollen som indpisker og gestikulerede ivrigt ud til publikum.

”Dream Lover” havde et riff, der genkaldte sig det seneste Arctic Monkeys album, ”AM”, og besad således den samme elegante vekselvirkning mellem sjælfuld liderlighed og cementmixer-fuzz-riff.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem