Nyhed

Lukas Grahams cover er genbrug

Maleriet på coveret til soulsangerens debutalbum er tidligere brugt af hardrockbandet September

Forleden skrev vi, at Lukas Graham på coveret til sit kommende debutalbum har gengivet et maleri af kunstneren Lars Helweg, "Damen med flaskerne". Det viser sig nu, at det ikke er første gang, det maleri er blevet brugt på et cover. Tilbage i 1995 blev det anvendt på coveret til den danske hardrockgruppe Septembers første og eneste album, "Many A Little", og derfor minder de to pladeomslag ganske meget om hinanden.

Vi har spurgt Lukas Graham og hans pladeselskab Copenhagen Records, om de godt vidste, at maleriet tidligere er brugt på et dansk pladecover.

Direktør Jakob Sørensen fra Copenhagen Records fortæller: – Billedet blev valgt, fordi Lukas har et særligt forhold til det, og fordi det opsummerer musikken så godt. Det billede passer ganske enkelt fantastisk til Lukas' cover. Mens vi overvejede at bruge billedet her, blev vi opmærksomme på, at billedet har været brugt før, så det var med i vores overvejelser. Vi var dog ikke tvivl – og da kunstneren Lars Helweg så gav os lov til at bruge det, blev vi vildt glade.

Selv forklarer Lukas Graham: – Billedet er for mig noget nostalgisk. Det hænger på Café Wilder på Chrisianshavn, hvor jeg er kommet, siden jeg var lille, så det er et hjemligt billede, der passer perfekt til musikken – og så er det pisseflot.

Ingen sure miner

Vi har også spurgt kunstneren bag billedet, Lars Helweg, om hvorfor han nu to gange har givet tilladelse til at gengive maleriet på et cover, så de to covere derfor ligner hinanden ganske meget.

– Det første cover er jo helt tilbage fra 90'erne, og gruppen, der brugte det, er for længst gået i opløsning, så jeg kan ikke forestille mig, at de vil have noget imod det.

Der er da heller ingen sure miner hos Thomas Melbye-Hansen, der dengang var forsanger i September og i dag arbejder som tækkemand, men stadig spiller musik i sin fritid.

– Det er jo Lars Helweg, der har ophavsretten til billedet, og hvis han synes, det er okay, er det okay med mig. Jeg må tilstå, at jeg ikke kender Lukas Graham, for jeg hører ikke ret meget soulmusik, men jeg kan kun ønske ham al mulig held og lykke.

Thomas Melbye-Hansen tilføjer, at pladecoveret i sin tid blev ledsaget af heftig annoncering med blandt andet reklamer med billede af coveret på busser, men albummet blev aldrig nogen salgssucces, og halvandet år efter udgivelsen gik gruppen i opløsning grundet musikalske uoverensstemmelser. Flere af medlemmerne spiller dog stadig musik, og Thomas Melbye-Hansen og gruppens gamle bassist Lasse Frederiksen arbejder i dag på et dansksproget techno/punk-projekt, som dog ikke står lige foran udgivelse og heller ikke har et navn. – Vi har ikke sindssygt travlt, siger Thomas Melbye-Hansen.

Lukas Grahams selvbetitlede debutalbum udkommer 26. marts

ANNONCE