Nyhed

Tourmanager bekræfter: Pete Doherty kommer!

Den engelske sanger har aflyst flere koncerter på det seneste, men hans tourmanager insisterer på, at han gennemfører koncerten på søndag i Amager Bio

Rygterne har svirret gevaldigt de seneste par dage, efter at Pete Doherty har aflyst flere skandinaviske datoer op til koncerten i Amager Bio på søndag den 1. april.

Nu bekræfter Dohertys tourmanager imidlertid over for Amager Bio og den danske koncertarrangør ICO, at Pete Doherty kommer til København på søndag for at gennemføre, hvad der bliver hans eneste danske koncert i denne omgang. Der er stadig enkelte billetter tilbage, som kan købes via GAFFA Live eller, hvis der er nogen tilbage, ved indgangen på søndag.

Som opvarmning kommer Mescalin, Baby-frontmand Marc Facchini-Madsen og giver en sjælden solooptræden, hvor han blandt andet vil give en forsmag
på nye Mescalin, Baby-sange, som vil være at finde på bandets kommende andet album.


Pete Doherty – en omtumlet karriere

Pete Doherty startede bandet The Libertines sammen med Carl Barât i de sene 90'ere, og i 2002 udgav de debutalbummet "Up The Bracket". Albummet modtog gode anmeldelser, og Doherty blev rost af fans og kritikere som en af de mest lovende sangskrivere på den britiske musikscene nogensinde. Der opstod senere hen nogle interne problemer i bandet, der hovedsageligt skyldes Dohertys stofmisbrug. I 2004 gik bandet fra hinanden, men blev i 2010 genforenet, hvor de optrådte ved forskellige festivaller i England.

Babyshambles blev dannet omkring The Libertines' opløsning. Bandet har udgivet to albums, "Down In Albion" og "Shotter's Nation". Bandet har haft en del problemer med turnéer og udgivelser på grund af Dohertys stofmisbrug, der sendte Doherty i retten flere gange. Bandet har tidligere annonceret at et tredje album ville udkomme i 2010, men det blev udskudt på ubestemt tid.


I marts 2009 udkom albummet "Grace/Wastelands" fra Peter Doherty, der i denne forbindelse ændrede sit fornavn fra Pete til Peter. Albummet indeholdt en række sange, skrevet og spillet i The Libertines-årene. Samme år optrådte Doherty på Roskilde-festivalen, hvortil GAFFAs Finn P. Madsen gav 5 stjerner og skrev "underholdningsværdien og intensiteten overskyggede skandalerne".     

Billetsalget starter onsdag den 8. februar, og billetter kan købes via GAFFA Live.

Læs GAFFA-anmeldelse af Dohertys optræden på Roskilde her.




ANNONCE