Nyhed

Alina Devecerski – Elektropopper i Nirvanas fodspor

Den svenske sangerinde er efter hittet "Flytta På Dej" klar med debutalbummet "Maraton". Vi har mødt hende.

I april udsendte Alina Devecerski singlen Flytta På Dej, der blev startskuddet til et meget travlt halvår for den svenske sangerinde. Singlen solgte platin i Danmark, toppede den danske trackhitliste, mens den officielle musikvideo har fået mere end en million visninger på YouTube. Hun har tidligere skrevet sange for andre kunstnere, og nu er hun endelig blevet aktuel som soloartist med sine svenske popsange og debutalbummet Maraton.

– Jeg ser det som et ræs, fordi jeg har arbejdet med musik i lang tid, og mange gange har jeg haft det som om, jeg løb uden at komme nogen vegne. På en måde opsummerer det al den tid, hvor jeg har arbejdet med musik, fortæller den 29-årige sangerinde og sangskriver om albumtitlen, som samtidig er titlen på en af sangene.

Den populære single Flytta På Dej har delt vandene og er enten elsket eller hadet, men sangen skabte også store forandringer i Alinas liv. Sangerinden har arbejdet konstant hele sommeren, hvor hun har turneret intensivt samtidig med, at hun var ved at færdiggøre den sidste del af albummet. Selvom Flytta På Dej er et godt sælgende hit, er Alina ikke en berømthed i sit hjemland.


– Jeg er så glad for, at folk ikke genkender mig. Jeg ville aldrig være berømt – det har jeg aldrig drømt om – jeg vil bare gerne lave god musik og spille live.

Inspireret af Nirvana

Alina Devecerski har tidligere skrevet engelsksprogede sange til små artister i Polen, Spanien og USA. For omkring halvandet år siden begyndte hun at skrive sange på svensk, hvilket var med til at udvikle sangerindens personlige stil.


– Jeg ville gerne prøve noget nyt, da jeg havde skrevet på engelsk i lang tid, og jeg virkelig følte mig låst fast. Så jeg tænkte "lad os prøve det". Og da jeg så prøvede det, åbnede det op for noget nyt, og der begyndte virkelig at komme en masse ting. Det er nemmere at skrive på sit eget sprog, for så kan man skrive, ligesom man taler til hverdag. Og det elsker jeg. Når det ikke er for kompliceret, og bare er, som jeg ville sige det. Jeg følte mig virkelig inspireret, og tænkte "Okay, lad os blive ved med at gøre det her".

I sangskrivningen er den 29-årige sangskriver inspireret af sit eget liv, men også af sine favoritkunstnere Nirvana, M.I.A., Kent og Familjen. Selvom Nirvana ikke lyder som Alinas elektroniske popmusik, ser hun alligevel Seattle-bandet som en stor inspirationskilde:

– Jeg elsker det miks, der er imellem at være virkelig beskidte, virkelig energiske og stadig så fucking fede. Alle de ting kombinerede: Det er det, jeg også gerne vil lave.


Læs et længere interview i GAFFAs januarnummer, der er på gaden tirsdag den 8. januar 2013.

ANNONCE