Nyhed

Video: Se JonasForFanden i duet med Alina Devecerski

Specktors-rapperen går Johnny Deluxe og Anna Nordell i bedene på Blind

I dag udgiver Specktors-rapperen JonasForFanden sit første solo-ep, "Dumhed før stormen", der blandt andet indeholder singlen "Blind", en duet med svenske Alina Devecerski, kendt for det store hit "Flytta på dej" fra 2012. Se videoen nedenfor.

Vi har fanget JonasForFanden til et hurtigt interview om den nye ep.

Hvordan vil du beskrive din nye ep?


– Det har været en lang proces, nogle af numrene er tre år gamle, men nu er jeg kommet på et pladeselskab (Disco:Wax, red.), der syntes, vi skulle rykke nu. Mange af numrene er skrevet i studiet, lidt som et hobbyprojekt, mens jeg indspillede albummet "Kadavermarch" med Specktors, eller derhjemme. Jeg har gået en del derhjemme, efter at jeg blev far for tre år siden. Jeg synes, ep'en er en god blanding af Specktors og mig, hvor jeg viser nogle nye sider af mig selv og er lidt mere reflekterende.

Alina Devecerski medvirker på sangen "Blind". Hvorfor har du lige valgt hende som duetpartner?

– Det var et godt match. Hendes hit "Flytta På Dej" er jo et superfedt nummer, hun synger pissefedt, og så er hun rå og sej. Og svensk er jo et meget smukt sprog. Så håber jeg, at vi kan få et hit med det i både Danmark og Sverige ligesom Johnny Deluxe kunne gøre med "Drømmer Jeg" med Anna Nordell. "Blind" er jo en kærlighedssang, og sådan nogle har vi ikke haft mange af i Specktors, hvor vi hellere vil rappe om zombier og fester.


Ep'en er produceret af Eloq. Hvad er det lige, han kan?

– August (Fenger, Eloqs borgerlige navn, red.) og jeg har en supergod connection. Jeg er på ingen måde teknisk, men han forstod alle mine idéer. Når jeg for eksempel sagde "det skal lyde som en megafon i modvind på toppen af et bjerg", så forstod han med det samme, hvad jeg mente.

Hvad skal man lægge i titlen "Dumhed før stormen"?


– Vi har altid hyldet dumheden i Specktors, dum som i "lad os gøre noget dumt", og det har måske også været lidt, om ikke dumt, så i hvert fald nervepirrende at udgive en solo-ting. Det har føltes som stilhed før stormen, op til at jeg skulle udgive den, og så var det oplagt at lave et ordspil på titlen.

På nummeret "Badadadey" får du slået fast, at du stammer fra Hillerød. Hvad har Hillerød betydet for dig?

– Der har i mange år været en god hiphop-scene i Hillerød. Dels var der Jokeren og Den Gale Pose, som vi unge rappere kunne se op til, dels en god basket-træner, der hed Big Al, som også arrangerede en masse hiphop-jams, hvor vi unge rappere altid spillede. Jeg fik tatoveret postnummeret 3400 som min anden tatovering, mellem skulderbladene, kort efter at jeg havde fået tatoveret mit efternavn (Julan, red.), da jeg fyldte 18 år. Det er selvfølgelig også derfor, jeg har fået Jokeren med på nummeret. Han er en af de vigtigste grunde til, at jeg begyndte at rappe. Det er noget af en drengedrøm at få lov til at optræde med ham.


Hvad bliver dine næste kunstneriske skridt efter denne ep?

– Vi i Specktors tager på turné med Nonsens om en måned og udgiver en fælles ep med seks numre en uge før Roskilde. Nonsens laver super-rå EDM, og vi glæder os meget til at lave rave-fester med dem. Jeg laver en ny solo-ep til efteråret, og så regner vi med at udgive et nyt album med Specktors i begyndelsen af 2016. Jeg tager måske også på soloturné. Det afhænger lidt om, om "Blind" bliver et hit.


ANNONCE