Nyhed

Alina Devecerski spiller online-koncert

Sangerinden bag "Flytta På Dej" hjælper i kampen mod analfabetisme og giver live-streamet Spotify-koncert

Den svenske sangerinde og albumaktuelle sangskriver Alina Devecerski - som står bag hittet "Flytta På Dej" - er ny ambassadør for projektet Sisters for Education. Det er et kampagnesamarbejde imellem Always og UNESCO, der sigter mod at hjælpe piger og kvinder med at bekæmpe analfabetisme.

I denne forbindelse vil Alina Devecerski afholde en online koncert, der vil kunne live-streames fra Spotify den 5. december 2012. Koncerten skal indsamle penge til senegalesiske piger og kvinder, som hverken kan læse eller skrive, og det overordnede mål er at hjælpe 40.000 piger og kvinder inden udgangen af 2015 og samtidig skabe opmærksomhed om problemet.

"Jeg er meget glad for at være en del af dette program, som har givet mig chancen for at skabe opmærksomhed omkring denne vigtige sag. Jeg synes, vi skal huske, at vi alle er lige, ligegyldigt hvor vi lever, eller hvor vi er født. Vi deler alle de samme følelser og drømme. I dag er situationen sådan, at ikke alle piger og kvinder har samme mulighed for at tage kontrol over deres egen fremtid. Det skal ændres nu," siger Alina Devecerski. 


Alina Devecerski er for tiden i Senegal, og hun rapporterer om sine oplevelser i landet via Facebook. Alina rejser i denne forbindelse rundt i landet for at besøge skoler, interviewe unge kvinder, lærere og lokale politikere, så hun kan få en bedre forståelse af, hvilke konsekvenser analfabetisme har for de unge kvinder.

Koncerten løber af stablen den 5. december 2012, hvor den vil blive live-streamet fra Spotify. Koncerten er tilegnet de kvinder og piger, der har engageret sig i kampagnen, og for et par enkelte heldige vil der også være mulighed for at møde Alina.

På mandag den 19. november kommer Alina Devecerskis debutalbum "Maraton" på gaden:


– Jeg ser det som et ræs, fordi jeg har arbejdet med musik i lang tid, og mange gange har jeg haft det som om, jeg løb uden at komme nogen vegne. På en måde opsummerer det al den tid, hvor jeg har arbejdet med musik, udtaler den svenske sangerinde til GAFFA om albumtitlen.

ANNONCE