Nyhed

Guide: 13 rigtige koncerter til weekenden

Det er endelig weekend og tid til koncerter i stor stil

I den kommende weekend går vi lige så stille ind i julemåneden, og det betyder blandt andet, at man kan hygge sig med DR's Store Juleshow. Der er samtidig mulighed for at opleve internationale navne som Martha Wainwright eller Adam Cohen - eller feste med danske kunstnere som Sleep Party People, DJ Static eller Thee Attacks. 

Fredag den 30. november

København


Martha Wainwright, Amager Bio, København, fredag klokken 21

Canadiske Martha Wainwright (billedet) udsendte for nylig sit tredje album "Come Home To Mama", og singer-songwriteren gæster Amager Bio på fredag den 30. november. I den forbindelse havde GAFFA den canadiske sangfugl i røret, hvor hun fortalte, at koncerten ville blive et traditionelt folk-rock-show med alle sangene fra det nye album, men også nogle stykker fra de tidligere udgivelser og en række særlige covernumre.

Find din billet via GAFFA Live.


Adam Cohen, Koncerthuset, København, fredag klokken 20

Canadiske Adam Cohen, som er søn af Leonard Cohen, spillede i august på årets Tønder Festival, og fredag den 30. november vender sangskriveren tilbage til Danmark for at give koncert i DR Koncerthuset. Sidste efterår kunne Cohen opleves til en koncert i Pumpehuset i København, hvor GAFFAs Mikkel Elbech gav koncerten fem stjerner og blandt andet skrev: "Om ikke på samme sublimt høje niveau som sin far, så formår Cohen Jr. også at skrive og fremføre tekster, som griber tilhøreren, og som gør, at man lytter efter."

Find din billet via GAFFA Live.


DR's Store Juleshow, Koncerthuset, København, fredag klokken 20

Danmarks Radio fejrer julen en gang den 30. november og to gange den 1. december til deres årlige juleshow, hvor det bliver muligt at opleve en lang række fremtrædende nordiske artister. DRs Store Juleshow bliver senere vist på tv som en sammenklipning af de tre shows. Til showet optræder de danske, norske og svenske kunstnere sammen med DR Underholdningsorkestret og DR Big Bandet, og for første gang i år finder festen sted i DR Koncertsalen. Blandt andet kommer Kaizers Orchestra, Tina Dickow og Outlandish.

Find din billet via GAFFA Live.


Aarhus

Sleep Party People, Radar Godsbanen, Aarhus, fredag klokken 20

Danske Sleep Party People udsendte tidligere på året deres seneste album "We We're Drifting On A Sad Song", der modtog fem stjerner i GAFFA med ordene: "Sleep Party People har i udvidelsen af deres musikalske territorium formået at bevare de særtræk, der gjorde at vi i første omgang forelskede os i dem." Efteråret har også givet plads til en række live-shows for bandet med kaninmaskerne, og fredag aften gæster Sleep Party People Aarhus og spillestedet Radar.


Find din billet via GAFFA Live.

Aalborg

DJ Static, Studenterhuset Aalborg, Aalborg fredag klokken 21


Et af 2012's mest roste debutalbum er lavet af DJ Static og hedder "Rolig Under Pres". DJ Static er kendt for at være dj og producer for en lang række danske navne, tidligere mangeårig hus-dj for MC's Fight Night, tredobbelt danmarksmester og en enkelt gang europamester i mix. Nu tager talentet rundt i hele landet og spiller koncerter med udgangspunkt i debutalbummet. Turnéen opstarter fredag i Aalborg, og lørdag går den videre til Gimle i Roskilde.

Find din billet via GAFFA Live.

Kolding


Love Shop, Godset, Kolding, fredag klokken 21

Populære Love Shop, med Jens Unmack alene tilbage i spidsen, udsendte i oktober albummet "Skandinavisk Lyst", og GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gav albummet fem stjerner under overskriften "Lækkerier fra kærlighedsbutikken. Sidste mand holder fanen højt.". Jan Opstrup Poulsen skrev konkluderende om albummet: "på trods af et par halvsløje sange formår Love Shop at løfte deres eget bundniveau på Skandinavisk Lyst. Det slår gnister i kærlighedsbutikken, der byder på en overflod af iørefaldende popsange." Love Shop giver også koncert i Store Vega søndag.

Find din billet via GAFFA Live.


Vordingborg

Tako Lako, Stars, Vordingborg, fredag klokken 21

Danske Tako Lako udsendte i august debutalbummet "Through the Mud", og i den forbindelse er det festlige og energiske liveband draget af sted på efterårsturné til de danske spillesteder. Turnéen begyndte den 19. oktober på Christianias Loppen, er fortsat land og rige rundt, og gæster blandt andet Stars i Vordingborg fredag og Forbrændingen i Albertslund lørdag.


Find din billet via GAFFA Live.

Vejle

Thee Attacks, Bygningen, Vejle, fredag klokken 21


Danske Thee Attacks er meget tætte på at afslutte deres efterårsturné, der også har sendt bandet ud i Europa. I september udkom The Attacks' andet album "Dirty Sheets", der blev anmeldt til fire stjerner af Rune Schlosser, som skrev: "Attack-herrerne træder et skridt ud af retro-skyggen på veludført toer, der breder rockpaletten en smule ud." Thee Attacks gæster også Tobaksgaarden i Assens lørdag.

Find din billet via GAFFA Live eller Billetboxen.dk.

Lørdag den 1. december


København

Dry The River, Beta, København, lørdag klokken 22

Det Londonbaserede band, Dry The River, består af Peter Liddle, Matthew Taylor, Jon Warren, Scott Miller og Will Harvey, og giver koncert på Beta i København lørdag den 1. december. Dry the River henter deres inspiration hos store navne som Neil Young og Bruce Springsteen, men også fra nyere navne som Devendra Banhart og Neutral Milk Hotel. De er blevet sammenlignet med en anden ny engelsk sensation, nemlig Mumford & Sons.


Find din billet via GAFFA Live.

Hymns From Nineveh, Vor Frelsers Kirke, København, lørdag klokken 20

For andet år i træk afholder Hymns From Nineveh julekoncert i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Det foregår på lørdag den 1. december, hvor Hymns From Nineveh vil blive ledsaget på scenen af den færøske sangskriver Teitur og danske RebekkaMaria. Sidste år udkom det anmelderroste julealbum, der blev efterfulgt af en række julekoncerter, og ligesom dengang kan man i år lytte til sangene fra albummet "Endurance In Christmas Time".


Find din billet via GAFFA Live.

Asbjørn og Soffie Viemose, Stengade, København, lørdag klokken 21

Poetry In Mono er en månedlig klubaften på spillestedet Stengade, og lørdag den 1. december afholdes aftenen i selskab med de unge talenter; popmusiker Asbjørn og elektroniske Soffie Viemose. Asbjørn udsendte debutalbummet "Sunken Ships" tidligere i år, og optrådte blandt andet på Spot. Soffie Viemose laver halveksperimenterende elektronica, og hun har nu offentliggjort førstesinglen fra sit kommende album. Viemose spillede på både Spot og Roskilde Festival i år.


Find din billet via Place2book.com.

Næstved

Spleen United, Vershuset, Næstved, Lørdag klokken 21.30


Det danske elektro-band Spleen United begyndte deres efterårsturné torsdag i sidste uge på VoxHall i Aarhus med en fem-stjernet koncert. Siden har gruppen spillet koncerter i Aalborg, Odense og København. Lørdag står den så på Vershuset i Næstved, hvor Slowolf tager sig af opvarmningstjansen. Desuden er Spleen United nomineret til en GAFFA-pris i kategorien "Årets Elektroniske Udgivelse".

Find din billet via GAFFA Live.

Søndag den 2. december


København

Death In June, Forbrændingen, Albertslund, Søndag klokken 19.30

Det britiske og legendariske neo-folk band Death in June spillede i oktober 2011 en udsolgt koncert i københavnske Pumpehuset, og allerede den 2. december i år vender den 31-årige gruppe tilbage til Danmark til en koncert på Forbrændingen i Albertslund sammen med Parzival og Die Weisse Rose. Death in June opstod i London i 1981 ud af resterne af den britiske punkgruppe Crisis, som Douglas P. og Tony Wakeford havde været medlemmer af. De skiftede sammen med Patrick Leagas punken ud med en mere elektronisk post-punk-lyd inspireret af blandt andet Joy Division. Siden har Death In June med sine 19 studiealbum flere gange skiftet stil, og i dag associeres de ofte med neo-folk-genren.


Find din billet via Billetto.dk.

ANNONCE